Z Bratislavy sa bude v zime pravidelne lietať aj do Dubaja

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letisko M. R. Štefánika
Bratislava bude mať prvýkrát pravidelné priame letecké spojenie s Dubajom. Foto: SITA/Letisko M. R. Štefánika

BRATISLAVA 28. októbra (WEBNOVINY) – Z Bratislavy bude počas tohtoročného zimného letového poriadku 2014/2015, v období od 26. októbra do 29. marca, možné letieť na pravidelných linkách do štrnástich miest v deviatich krajinách, vrátane spojenia do Košíc.

Štyri letecké spoločnosti plánujú prevádzkovať týždenne 61 letov, najviac írsky nízkonákladový prepravca Ryanair – 46 letov do desiatich destinácií v piatich štátoch. Ako vyplýva z letového plánu bratislavského letiska na zimnú sezónu, novú pravidelnú linku bude prevádzkovať spoločnosť flydubai do Dubaja od 6. decembra.

Na Mallorcu sa v zime cez Ryanair nedostanete

Linky Ryanairu do talianskeho Trapani, španielskej Malagy a Palmy de Mallorca, ktoré nie sú zahrnuté do zimného poriadku, sú v prevádzke už len do 2. a 5. novembra. V ponuke leteckých spojení na zimu už chýba pravidelná linka Norwegian Air Shuttle do Osla.

Ryanair bude počas zimného obdobia spájať Bratislavu opäť najčastejšie s londýnskym letiskom Stansted, a to štrnásťkrát týždenne. Na ďalšie letisko pri Londýne v Lutone bude lietať štyrikrát, do Birminghamu a Liverpoolu trikrát v týždni.

Lety do Dublinu bude prevádzkovať sedemkrát za týždeň, do Bruselu (Charleroi) a Milána (Bergamo) štyrikrát, do Ríma (Ciampino) trikrát, do Alghera a Barcelony (Gerona) dvakrát v týždni.

Praha a Košice šesťkrát týždenne

České aerolínie (ČSA) budú cez zimu lietať z Bratislavy do Prahy a Košíc šesťkrát týždenne, ruský UTair Aviation do Moskvy na letisko Vnukovo raz v týždni a spomínaný flydubai bude do Dubaja v Spojených arabských emirátoch lietať dvakrát v týždni. Bratislavské letisko neposkytuje priebežné informácie o počte vybavených cestujúcich v tomto roku.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946.

Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, pričom Fond národného majetku SR spravuje 50,30 percenta akcií a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR 49,70 percenta akcií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Letisko M. R. Štefánika