Deťom s autizmom majú pomôcť špeciálne tablety

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tablet.jpg
Foto: Pixabay.com

BRATISLAVA 3. novembra (WEBNOVINY) – Nadácia Pontis ponúka záujemcom špeciálne tablety na pomoc autistickým deťom a deťom s poruchami reči. Ako nadácia informovala na svojej internetovej stránke, prístroje sú vybavené dvoma výukovými aplikáciami, ktoré pomáhajú jednotlivcom s rôznymi poruchami komunikácie.

V rámci programu Viem ti povedať ich nadácia poskytne neziskovým združeniam, školám, škôlkam alebo domovom sociálnych služieb, ktoré sa venujú deťom so spomínanými diagnózami. Žiadosti je možné nadácii zasielať do 14. novembra.

Tablety sú určené deťom s autizmom

Aplikácia TapToTalk slúži najmä deťom a mladým, ktorí trpia autizmom. Aplikácia pomocou hotového súboru zrozumiteľných piktogramov znázorňuje rôzne prvky každodenného života, pričom je do nej možné doplniť aj ďalšie piktogramy a upraviť program pre špecifické potreby klienta. Tým má prispieť k zlepšeniu schopnosti autistov komunikovať so svojim okolím.

Druhá aplikácia ABCD je zameraná na vizuálnu výučbu reči a čítania detí s poruchou autistického spektra. Obsahuje tiež špeciálne nastavenia pre deti s poruchou jemnej motoriky, slabozraké deti a disponuje aj špeciálnym typom písma pre dyslektikov.

Aplikácia má pomôcť rozvíjať deťom reč

Aplikácia je takisto schopná zaznamenávať a štatisticky vyhodnocovať úspešnosť výuky. Hendikepovaným deťom má pomôcť rozvíjať svoju reč a čítanie hravou formou.

Jeden žiadateľ môže podľa nadácie získať maximálne päť tabletov s aplikáciou, ktorú vyberie podľa potreby svojich konkrétnych klientov. Viac podrobností sa záujemcovia môžu dozvedieť na stránke http://www.nadaciapontis.sk, alebo na emailovej adrese iva.kralova@nadaciapontis.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať