Odstúpenie Zvolenskej je treťou zmenou vo Ficovej vláde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 3. novembra (WEBNOVINY) – V druhej vláde Roberta Fica, ktorú prezident Ivan Gašparovič vymenoval 4. apríla 2012, nastali ďalšie rošády. V pondelok sa vzdala funkcie ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. Nasleduje ministra školstva, vedy a výskumu Dušana Čaploviča a ministra hospodárstva Tomáša Malatinského, ktorý podali demisiu začiatkom júla 2014.

Zmeny v druhej vláde Roberta Fica:

4. apríla 2012

Prezident Ivan Gašparovič vymenoval novú vládu. Kabinet má 13 ministrov a na jeho čele je premiér Robert Fico. Vo vláde strany Smer-SD sú štyria nestraníci – Miroslav Lajčák, Tomáš Borec, Zuzana Zvolenská a Tomáš Malatinský.

Ministrom obrany je Martin Glváč, ministrom vnútra Robert Kaliňák, ministrom financií Peter Kažimír a ministrom zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Rezort spravodlivosti vedie Tomáš Borec, dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek, ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

Ministrom školstva, vedy, výskumu a športu je Dušan Čaplovič a šéfkou rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská. Ministrom kultúry je Marek Maďarič, ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomír Jahnátek a šéfom rezortu životného prostredia Peter Žiga. Ministrom hospodárstva sa stal Tomáš Malatinský.

2. júla 2014

Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) podáva demisiu. Ministrovo rozhodnutie sprostredkoval tlačový odbor ministerstva školstva. V ňom sa uvádza, že Čaplovič sa rozhodol podať demisiu po vzájomnej dohode s predsedom vlády Robertom Ficom.

Minister hospodárstva Tomáš Malatinský ohlásil po skončení rokovania vlády, že podá demisiu z postu ministra hospodárstva, kde pôsobil ako nestraník. Po demisii by mal pôsobiť ako poradca premiéra najmä pre oblasť ukončenia činnosti Fondu národného majetku SR.

3. novembra 2014

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka strany Smer-SD) podáva demisiu. Dôvodom sú medializované informácie o nákupe drahšieho CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Zvolenská sa vzdáva funkcie po tom, čo ju k tomu vyzval premiér Robert Fico.

V súvislosti s kauzou obstarania CT prístroja v piešťanskej nemocnici sa svojej funkcie vzdáva aj podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová. Zároveň sa vzdala aj funkcie predsedníčky dozornej rady v piešťanskej nemocnici.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan ČaplovičIvan GašparovičJán PočiatekJán RichterĽubomír JahnátekMarek MaďaričMartin GlváčMiroslav LajčákPeter KažimírPeter ŽigaRenáta ZmajkovičováRobert FicoRobert KaliňákTomáš BorecTomáš MalatinskýZuzana Zvolenská