Čižnár žiada preskúmanie kauzy, pre ktorú odvolali Zvolenskú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 4. novembra (WEBNOVINY) – Tender na CT prístroj v piešťanskej nemocnici by mali preskúmať polícia a prokuratúra.

„Na základe odvysielaného príspevku v TV Markíza 30. októbra 2014 vydal generálny prokurátor Jaromír Čižnár pokyn námestníkovi generálneho prokurátora pre trestný úsek Petrovi Šufliarskemu, aby orgány činné v trestnom konaní preskúmali okolnosti kúpy CT prístroja štatutárnym orgánom Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch,“ uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Krajský prokurátor v Trnave dostal v tejto súvislosti písomný pokyn, pričom dohľad vo veci bude vykonávať generálna prokuratúra.

Podľa medializovaných informácií kúpila piešťanská nemocnica CT prístroj za 1,6 milióna eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová v pondelok po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali.

Odporúčame aj:

Fico radí Paškovi zažalovať opozíciu, Raši ministrom nebude

Opozícia, chce preveriť tendre firmy, v ktorej pôsobil Paška

Analytik: Zmajkovičová a Zvolenská to nemohli spískať samé

Zvolenská ako ministerka končí, odstupuje aj Zmajkovičová

Odstúpenie Zvolenskej je treťou zmenou vo Ficovej vláde

Nákup CT je podľa opozície Paškov biznis, chcú aj jeho hlavu

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jaromír ČižnárPavol PaškaRenáta ZmajkovičováZuzana Zvolenská