V rukách elitnej polície skončil údajný sicílsky mafián

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia, kukláči
Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 4. novembra (WEBNOVINY) – Elitným policajtom z Národnej kriminálnej agentúry sa podariť zaujímavý úlovok. Podľa zistení Aktuálne.sk pri piatkovej akcii v Kútoch chytili falšovateľov peňazí. Tí chceli vyrábať nepravé eurobankovky.

O aké nominálne hodnoty malo ísť, zatiaľ nie je jasné. Polícia v tejto chvíli nechce o akcii bližšie informovať. „Vec je v štádiu vyšetrovania,“ reagoval pre Aktuálne.sk prvý policajný viceprezident Milan Lučanský.

Dvaja Taliani a jeden slovenský štátny občan sú už vo vyšetrovacej väzbe. Polícia ich obvinila z falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a obmedzovania osobnej slobody. Jeden z nich je údajne známou firmou aj pre Interpol a je spájaný so sicílskou mafiou.

„Všetkých troch mužov vzal banskobystrický sudca do väzby. Dôvodom je možná obava z úteku aj pokračovanie v trestnej činnosti,“ povedala pre Aktuálne.sk hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Všetci traja obvinení podali sťažnosť proti vzatiu do väzby. Rozhodovať o nej bude Najvyšší súd SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan Lučanský
Firmy a inštitúcie InterpolPZ Policajný zbor SR