Zlodeji vyčíňali v zlatníctve, napadli a zranili predavačku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zlodej
Foto: Ilustračné foto relax.lidovky.cz

BRATISLAVA 7. novembra (WEBNOVINY) – Policajti v Malackách pátrajú po dvoch dosiaľ neznámych páchateľoch lúpeže v zlatníctve na Sasinkovej ulici v Malackách. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová, lúpež sa stala medzi 14:04 a 14:10, keď bola predavačka v zlatníctve sama.

Podľa polície jeden z páchateľov stál pred vchodom do zlatníctva, druhý vošiel do predajne, kde zamestnankyňu fyzicky napadol. Následne do zlatníctva vošiel aj muž, ktorý stál vonku a spoločne ulúpili väčšie množstvo šperkov zo žltého a bieleho kovu.

Šperky si vložili do športového vaku šedo-modrej farby s bielym nápisom, ktorý si priniesli a ušli na dosiaľ neznáme miesto. Výška spôsobenej škody zatiaľ nie je známa. Pri lúpeži žena utrpela poranenia tváre a krku, previezli ju preto do nemocnice na ošetrenie.

Polícia má opis len jedného páchateľa

Páchateľ, ktorý vošiel do predajne ako prvý má 25 – 30 rokov, vysoký je približne 180 cm, na hlave mal čiernu pletenú čiapku. Oblečenú mal svetlošedú bundu, pod ňou tmavý rolák, bledé rifle, obuté čierno-červené tenisky. Popis druhého muža polícia zatiaľ nemá.

Polícia má informáciu, že v tom čase sa po Sasinkovej ulici v Malackách prechádzal muž – prípadný svedok, ktorého výpoveď by mohla polícii pomôcť získať opis muža, ktorý do zlatníctva vošiel ako druhý. Polícia žiada prípadných svedkov, ak si všimli podozrivé konanie osôb, aby informácie poskytli na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Pátrajú aj po ozbrojenom zlodejovi z Bratislavy

Bratislavskí policajti pátrajú po neznámom ozbrojenom páchateľovi lúpeže v stávkovej kancelárii na Cyprichovej ulici v bratislavskej Rači. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová.

Podľa polície páchateľ vošiel do stávkovej kancelárie približne o 16:50 a od pracovníčky, ktorej sa vyhrážal zbraňou, žiadal peniaze. Žena mu ich dala, polícia však zatiaľ sumu nevie. Páchateľ následne ušiel na neznáme miesto. V čase lúpeže sa v stávkovej kancelárii nenachádzal žiaden klient a nikto sa nezranil.

Páchateľ mal krátku strelnú zbraň, bol vysoký asi 180 centimetrov a strednej postavy. Oblečenú mal sivú bundu s kapucňou, tmavý šál a na očiach slnečné okuliare. Akékoľvek informácie o páchateľovi môžu občania oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia