Fico také divadlo ešte nezažil, Lipšic ho obvinil z klamstva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 9. novembra (WEBNOVINY) – Premiér Robert Fico za 22 rokov v politike nezažil to, čo podľa neho predvádza opozícia na aktuálnej mimoriadnej schôdzi. „Čo som nezažil, je miera urážok, osočovania a obviňovania zo závažnej trestnej činnosti bez toho, aby bol uvedený jeden jediný dôkaz. Toto som za 22 rokov politiky nevidel a nepočul, akých vulgarizmov a útokov sú schopní predstavitelia opozície,“ vyhlásil v nedeľu predseda vlády pred novinármi.

Obrazom: Mimoriadna schôdza o vyslovení nedôvery premiérovi Ficovi

Podľa Fica je to len jasné divadlo pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami. Predseda vlády sa nazdáva, že niektorí opoziční poslanci sú dokonca pod vplyvom alkoholu.

Podľa premiéra sú nepravdivé vyhlásenia opozície, podľa ktorých niekto zarobil jeden milión eur pri kúpe CT prístroja v piešťanskej nemocnici. „Doteraz ani jeden jediný cent nebol vyplatený za CT prístroj, preto ak opozícia tvrdí, že niekto zobral milión eur, tak klame v priamom prenose,“ dodal premiér.

Organizovaný systém podpory klientelizmu

Fico pripomenul, že hneď, ako sa o podozrivom nákupe dozvedel, začal konať a na svojich postoch skončila ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská aj podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová. „Kedy takto konala opozícia, keď bola vo vláde? Nikdy!“

Parlament už vyše 24 hodín rokuje o vyslovení nedôvery predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Pod návrh za odvolanie sa podpísali poslanci za SDKÚ-DS, SaS, OĽaNO a časť nezaradených. Podľa nich Robert Fico a strana Smer-SD dlhodobo vytvára organizovaný systém, ktorý vedie k podpore klientelizmu a zneužívaniu verejných zdrojov a verejnej moci.

Nemocnica prišla podľa Lipšica o štvrťmilióna eur

Premiér Robert Fico klame, keď hovorí, že nemocnica v Piešťanoch neprišla v kauze nákupu predraženého CT prístroja ani o jeden cent, tvrdí nezaradený poslanec Daniel Lipšic. „Kauza CT začala v roku 2012, keď bolo vysúťažené nové CT za milión eur, keďže staré už nefungovalo. Tento tender bol za záhadných okolností zrušený úplne, na základe čoho musela nemocnica opraviť staré CT za 120-tisíc eur,“ vyhlásil Lipšic. Kým nefungovalo opravené CT, nemocnica podľa neho prišla o ďalších 100-tisíc eur, ktoré by inak získala na výkonoch, keby prístroj fungoval.

Naviac správna rada nezákonne doplnená ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou odvolala vtedajšieho riaditeľa Róberta Mamrillu. Dnes je k dispozícii súdne rozhodnutie, že jeho odvolanie bolo nezákonné a nemocnica mu musí vyplatiť 30-tisíc eur,“ dodal Lipšic. „Šafáranie“ nominantov Smeru v piešťanskej nemocnici tak podľa neho stálo spolu štvrťmilióna eur. Lipšic tiež tvrdí, že dlh nemocnice voči Sociálnej poisťovni narástol z nuly na pol milióna eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel LipšicRenáta ZmajkovičováRobert FicoZuzana Zvolenská