Štartuje Potravinová zbierka na pomoc ľuďom v núdzi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Nadácia Tesco

BRATISLAVA 10. novembra (WBN/PR) – Práve dnes začína celoslovenská Potravinová zbierka na pomoc ľuďom v núdzi. Od pondelka (10. novembra) až do soboty (15. novembra) prebehne v 67 prevádzkach po celom Slovensku. Cieľom zbierky je pomôcť ľuďom v ťažkej životnej situácii preklenúť zimné mesiace. Minulý rok sa podarilo vyzbierať neuveriteľných 18 ton potravín.

Po úspechu minuloročnej zbierky sa rozšíril počet obchodov Tesco zapojených do podujatia. Kým vlani zbierka prebehla v 28 obchodoch, tento rok prebehne v 67,“ povedal Michal Dytter, správca Nadácie Tesco.

Svoju v poradí druhú Potravinovú zbierku organizuje Tesco v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou, organizáciou Depaul Slovensko, Potravinovou bankou Slovenska a spoločnosťou Unilever. Zbierka prebehne v 67 obchodoch Tesco od 10. do 15. novembra. Počas týchto dní od 14:00 do 20:00 (v sobotu od 10:00 do 19:00) budú pri vchodoch obchodov čakať dobrovoľníci označení tričkami s logom Potravinovej zbierky. Práve im možno odovzdať trvanlivé potraviny či hygienické potreby. Najvhodnejšími darmi sú cestoviny, múka, strukoviny, ryža, olej, trvanlivé mlieko, … .

Všetky vyzbierané potraviny a drogériu neziskové organizácie použijú vo svojich charitných a sociálnych zariadeniach alebo rozdajú rodinám, ktoré potrebujú pomoc a podporu.

Vďaka Potravinovej zbierke tak ľuďom v núdzi dáme spoločne vedieť, že ich osud nám nie je ľahostajný,“ hovorí Marko Urdzík za Potravinovú banku Slovenska.

Spoločnosti Tesco a Unilever zároveň prispejú i finančnými darmi. Spoločnosť Tesco pomoc zvýši 20 percentami z hodnoty darovaných tovarov. Spoločnosť Unilever prispeje 3 centami za kúpu každého z vybraných výrobkov ich značiek. Zoznam vybraných výrobkov Unilever možno nájsť v letáku Tesco.

Celoslovenská Potravinová zbierka nadväzuje na úspech minuloročného podujatia, ktorá prebehla v 28 obchodoch na 22 miestach Slovenska. Vďaka zbierke mohli neziskové organizácie pripraviť až 44 tisíc porcií teplého jedla. Viac informácií nájdete na www.tesco.sk/potravinovazbierka.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Tesco