Slovak Telekom sa zaviazal nespoplatňovať prenos čísla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
TELEFON
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 10. novembra (WEBNOVINY) – Telekomunikačný operátor Slovak Telekom, a.s., sa zaviazal, že od začiatku budúceho roka, nebude vyberať poplatky za prenos telefónnych čísel ku konkurencii. Operátor tak reagoval na výzvu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) zo začiatku júna tohto roka.

Spoločnosť zverejnila verejný prísľub v pondelok na svojej webovej stránke. „Zmena sa týka žiadostí o prenos čísla v rámci pevnej aj mobilnej siete,“ priblížil hovorca pre korporátne záležitosti Martin Vidan.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb vyzval začiatkom júna telekomunikačných operátorov, aby neúčtovali zákazníkom poplatok za prenos čísla. Ako v tom čase informoval hovorca RÚ Roman Vavro, poskytovatelia verejnej telefónnej služby by mali verejne prisľúbiť, že ako odovzdávajúci ani prijímajúci podnik nebudú požadovať od účastníkov priame platby za služby spojené s prenosom čísla.

RÚ hodnotí pozitívne fakt, že sa všetci telefónni operátori rozhodli vyjsť v ústrety občanom a bez potreby regulácie najneskôr od začiatku budúceho roka prestávajú spoplatňovať účastníkov za prenesenie čísla. „Slovenská republika týmto preukázala vyspelosť svojho trhu a pripojila sa k ďalším vyspelým krajinám EÚ, kde si občania bez potreby regulácie môžu preniesť svoje telefónne číslo bezplatne,“ poznamenal v pondelok Vavro.

Spoločnosť Slovak Telekom

je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 percent akcií.

Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva SR vlastní 34 percent akcií a Fond národného majetku SR 15 percent akcií. Skupinu Slovak Telekom tvoria materská spoločnosť Slovak Telekom a jej dcérske spoločnosti Zoznam, Zoznam Mobile, Telekom Sec, PosAm a Digi Slovakia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Slovak Telekom