Predsedníčka Súdnej rady SR hovorila s premiérom o platoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jana Bajánková
Novou predsedníčkou Súdnej rady SR sa stala sudkyňa najvyššieho súdu Jana Bajánková. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 11. novembra (WEBNOVINY) – Predsedníčka Súdnej rady SR Jana Bajánková hovorila o zmrazovaní platov sudcov s premiérom Robertom Ficom aj s predsedom parlamentu Pavlom Paškom. Dnes to potvrdila pre médiá. Rokovania ešte pokračujú, ešte sme to neuzavreli. Bajánková si netrúfa odhadnúť, ako nakoniec dopadnú.

Súdna rada na októbrovom zasadnutí vyjadrila svoj nesúhlasí s návrhom na ďalšie zmrazenie platov sudcov. Predsedníčku Janu Bajánkovú rada zaviala rokovať o tejto problematike s tým, aby kompetentní „zvážili nutnosť schválenia takéhoto kroku“. Ak rokovania budú neúspešné, Bajánková sa môže obrátiť na Ústavný súd SR.

Predsedníčka rady zdôraznila, že v prípade zmrazovania platov sudcov „musí byť zachovaná dočasnosť a musí byť zachovaný rovnaký prístup ku všetkým spoločenským vrstvám a ku všetkým, čo vstupujú v rámci sociálneho zmieru“. Situácia v hospodárstve nie je taká, aby sa pristupovalo k zmrazovaniu platov, uviedla.

Ak by v nasledujúcom roku neboli zmrazené platy sudcov a prokurátorov, tak by bolo potrebné zvýšiť rozpočet justície o 11 miliónov eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jana Bajánková
Firmy a inštitúcie Súdna rada SR