Paška zažaloval Sulíka, Matoviča a Lipšica za ohováranie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Paska
Predseda parlamentu Pavol Paška Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 12. novembra (WEBNOVINY) – Predseda parlamentu Pavol Paška podal v stredu na generálnej prokuratúre trestné oznámenie za trestný čin ohovárania a krivého obvinenia na europoslanca a predsedu SaS Richarda Sulíka, poslanca a predsedu OĽaNO Igora Matoviča a poslanca a predsedu hnutia NOVA Daniela Lipšica.

Paška lídrov troch opozičných strán žaluje pre ich výroky v kauze nákupu predraženého CT prístroja piešťanskou nemocnicou. „Pred trinástimi rokmi, vo februári 2002, ešte som nebol ani poslanec národnej rady, ani som netušil, že budem poslanec národnej rady, som odtiaľ odišiel. A niekto ma dnes bude obviňovať z toho, že ja nesiem zodpovednosť?“ povedal Paška pred týždňom novinárom.

Zdôraznil, že podnikať začal v roku 1990, keďže november ´89 priniesol okrem slobody slova a pohybu aj slobodu podnikať. Predseda parlamentu upozornil, že za 13 rokov po jeho odchode z firmy Medical Group SK sa v tejto spoločnosti viackrát zmenili akcionári a na jej dnešnú činnosť nemá absolútne žiadny dosah.

Paška na tlačovej besede neodpovedal na otázku, či s predstaviteľmi spoločnosti komunikoval aj po svojom odchode zo spoločnosti. „Čo som chcel povedať, som povedal,“ konštatoval.

Kauza nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici:

Premiér Fico vracia úder, chce hlavu Uhliarika alebo Figeľa

Šéfka Medical Group končí, doplatila na kauzu CT prístroja

Šéfka piešťanskej nemocnice vraj neprešla výberovým konaním

Smer bude chcieť zamiesť kauzu CT pod koberec, tvrdí Bugár

Prípad piešťanského CT bol len zámienkou, myslí si odborník

Fico radí Paškovi zažalovať opozíciu, Raši ministrom nebude

Čižnár chce preskúmanie kauzy, pre ktorú odvolali Zvolenskú

Opozícia, chce preveriť tendre firmy, v ktorej pôsobil Paška

Analytik: Zmajkovičová a Zvolenská to nemohli spískať samé

Zvolenská ako ministerka končí, odstupuje aj Zmajkovičová

Zdravotníctvo bude v rukách lekára, pôsobil vo firme Penty

Odstúpenie Zvolenskej je treťou zmenou vo Ficovej vláde

Nákup CT je podľa opozície Paškov biznis, chcú aj jeho hlavu

Kauza pri nákupe CT je ľudskou chybou, myslí si Čislák

Generálna prokuratúra prijala trestné oznámenia v kauze CT

Riaditeľka piešťanskej nemocnice neodstúpi pre kauzu CT

Kauza predražený CT prístroj

Piešťanská nemocnica podľa medializovaných informácií kúpila CT prístroj za 1,6 milióna eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali na svoje funkcie. Opozícia pre kauzu iniciovala mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Fica z funkcie.

Podľa opozičných poslancov Fico a strana Smer-SD dlhodobo vytvárajú organizovaný systém, ktorý vedie k podpore klientelizmu a zneužívaniu verejných zdrojov a verejnej moci. Opozícia chcela z funkcie predsedu parlamentu odvolať aj Pašku, táto mimoriadna sa nekonala, keďže ju vládny Smer-SD zablokoval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol PaškaRenáta ZmajkovičováZuzana Zvolenská