Putin: Na vyriešenie ukrajinského konfliktu sú dobré šance

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRISBANE 16. novembra (WEBNOVINY) – Ruský prezident Vladimir Putin je presvedčený, že existujú dobré šance na vyriešenie ukrajinského konfliktu. Novinárom to povedal v nedeľu pred odletom zo summitu krajín G20 v austrálskom Brisbane, kde sa stretol s ostrou kritikou zo strany svetových lídrov za úlohu Ruska v konflikte na východe Ukrajiny. Putin opäť rázne odmietol obvinenia, že jeho krajina podporuje proruských povstalcov a prispieva tak k eskalácii konfliktu.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Hoci to môže znieť divne, dnešná situácia na Ukrajine má podľa mňa dobré šance na vyriešenie,“ vyhlásil Putin. Vyjadril sa aj k rozhodnutiu ukrajinskej vlády zaviesť politickú a ekonomickú blokádu separatistických regiónov, čo považuje za „veľkú, no nie fatálnu chybu“. Ukrajinská vláda zatvára štátne inštitúcie a ruší bankové služby v separatistickom Doneckom a Luhanskom regióne a už zastavila aj vyplácanie štátnych peňazí týmto separatistickým oblastiam potom, čo tamojší predstavitelia usporiadali koncom októbra vlastné voľby.

Putin opustil summit G20 ešte pred jeho formálnym ukončením a zverejnením záverečného komuniké. Skorší odchod zdôvodnil dlhým letom späť do Ruska a nutnosťou oddýchnuť si. O tom, že ruský líder odíde zo summitu predčasne sa špekulovalo už v sobotu. Dôvod skoršieho odchodu môže súvisieť s kritikou zo strany západných lídrov voči konaniu Ruska na Ukrajine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimir Putin