Video: Tisíce Čechov protestovali, do Zemana hádzali vajcia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tisíce Čechov protestovalo proti Zemanovi, ukázali mu červenú kartu
Tisíce ľudí vyjadrili v pondelok 17. novembra na proteste v Prahe svoju nespokojnosť s Milošom Zemanom. Na Národnej triede ukázali českej hlave štáte symbolickú červenú kartu. Ľudia skandovali 'Miloše do koše' či 'Ani Milouše, ani Miloše' a Zemana vyzvali, aby rezignoval. Foto: SITA/AP

PRAHA 17. novembra (WEBNOVINY) – Tisíce ľudí vyjadrili na proteste v Prahe svoju nespokojnosť s Milošom Zemanom. Na Národnej triede ukázali českej hlave štátu symbolickú červenú kartu.

Ľudia skandovali „Miloše do koše“ či „Ani Milouše, ani Miloše“ a Zemana vyzvali, aby rezignoval. Informuje o tom portál iDNES.cz.

Obrazom: Protest proti prezidentovi Milošovi Zemanovi
Video: Česi ukázali Milošovi Zemanovi červenú kartu

Účastníci osláv 25. výročia takzvanej nežnej revolúcie v Československu aj vypískali Zemana počas jeho prejavu na pódiu a hádzali po ňom vajcia a iné predmety. Incident sa stal počas odhaľovania pamätnej tabule v pražskej časti Albertov, kde v novembri 1989 prebehli demonštrácie proti komunistickému režimu. Zeman vďaka piskotu len s ťažkosťami dokončil svoj slávnostný prejav, ktorý si na pódium prišli vypočuť aj viacerí prezidenti vrátane hlavy SR Andreja Kisku.

Video: Ľudia po Zemanovi počas prejavu hádzali vajíčka

„Nebojím sa vás, tak ako som sa nebál pred 25 rokmi,“ cituje Zemana spravodajský portál iDNES.cz. Na videozázname vidieť, ako sa členovia prezidentovej ochranky snažia aj s pomocou dáždnikov chrániť Zemana pred lietajúcimi vajcami. „Chápem, že kričíte, keď hovorím ja. Čo je to ale za demokraciu, keď kričíte, keď hovoria organizátori? Chcel by som im poďakovať, že na rozdiel od vás mali odvahu,“ dodal prezident ČR za hlasného piskotu.

Za odstúpenie prezidenta demonštrovali stovky ľudí aj v Brne. Zeman v poslednej dobe čelí veľkej kritike za vulgarizmy v živom vysielaní Českého rozhlasu, ceste z Číny súkromným lietadlom alebo za spochybňovanie tvrdosti zákroku pri demonštrácii 17. novembra 1989.

Tisíce Čechov protestovalo proti Zemanovi, ukázali mu červenú kartu
Foto: SITA/AP
Tisíce Čechov protestovalo proti Zemanovi, ukázali mu červenú kartu
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miloš Zeman