Kiska vymenoval rektorov, vysoké školstvo potrebuje zmenu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Kiska
Sprava: Prezident SR Andrej Kiska a novovymenovaný rektor Vysokej školy bezpečnostného manažérstva v Košiciach Miroslav Kelemen počas menovania rektorov vysokých škôl prezidentom SR. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 18. novembra (WEBNOVINY) – Prezident SR Andrej Kiska dnes vymenoval rektorov dvoch vysokých škôl. Menovacie dekréty si v Prezidentskom paláci v Bratislave prevzali Vladimír Hiadlovský z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Miroslav Kelemen z Vysokej školy bezpečnostného manažérstva v Košiciach.

Prezident zaželal pri slávnostnom vymenovaní rektorom veľa elánu, a aby zažili spolu so svojimi školami obdobie úspechu.

„Pri menovaní rektorov cítim zodpovednosť za budúcnosť slovenského školstva. Školstvo je to, čo určuje, čo z našej krajiny bude. Nie ste len najvyšší akademickí predstavitelia škôl. Ste aj manažéri, ktorí budú určovať filozofiu vzdelávania a praktického smerovania celej školy,“ uviedol Kiska s tým, že rektori musia tiež prenášať dôležité hodnoty na svojich pedagógov a motivovať ich k tomu, aby ich oni prenášali na študentov.

Andrej Kiska
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Hlava štátu tiež pripomenula, že vysoké školstvo potrebuje zmenu. Vysoké školy potrebujú podľa Kisku novú energiu, nových lídrov zmien, pedagógov, dekanov a rektorov.

„Potrebujú lídrov, ktorí vedia, že cieľom vysokého školstva nie je produkovať množstvo absolventov. Dôležité je, akých budeme mať hodnotných, kvalifikovaných, rozhľadených a pripravených ľudí pre profesionálny život,“ dodal na záver Kiska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Kiska