Obrazom: V USA udreli mrazy, snehová búrka zabíjala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
USA sužujú snehové búrky, ľudia zostali uväznení aj v autách
Obyvatelia Buffala zostali uväznení vo svojich domovoch a na miestnych cestách zapadli desiatky áut. Teploty pod bod mrazu klesajú aj v iných častiach USA. V New Yorku, New Hampshire a Michigane spájajú s vlnou chladného počasia najmenej šesť úmrtí. Foto: SITA/AP

BUFFALO 19. novembra (WEBNOVINY) – Najmenej päť mŕtvych si vyžiadala búrka sprevádzaná víchricou a silným snežením, ktorá zasiahla americký štát New York. Búrka bola súčasťou vlny chladného počasia na celom území USA.

Z newyorského Buffala hlásili miestami 1,5 metra snehu a v najhoršie postihnutej oblasti južne od mesta úrady predpovedajú, že do stredajšieho popoludnia napadne ďalší meter. „Zodpovedá to ročnému úhrnu snehu,“ povedal miestny predstaviteľ Richard Tobe.

Obrazom: USA sužujú snehové búrky, ľudia zostali uväznení aj v autách

V oblasti pre nepriaznivé podmienky uzavreli asi 220 kilometrový úsek hlavnej štátnej diaľnice a množstvo menších ciest, na ktorých zapadlo asi 150 vozidiel, pričom niektorí z motoristov čakali na vyslobodenie viac ako deň. Newyorský guvernér Andrew Cuomo zapojil do sprejazdňovania 150 príslušníkov Národnej gardy. Obyvatelia zostali uväznení aj vo svojich domoch. Ďalšia snehová búrka sa v oblasti očakáva vo štvrtok.

Celé Spojené štáty zasiahla studená vlna a teploty na väčšine územia vrátane Havaja klesli pod nulu, čím sa tohtoročný november stal najchladenejším od roku 1976. V dôsledku zľadovatených ciest spojených s vetrom dochádza od Stredozápadu až po južné štáty k dopravným nehodám, zatváraniu škôl a obmedzovaniu verejných služieb. Na rozdiel od New Yorku však sneží len mierne alebo vôbec.

Štát New York zasiahla veľká snehová búrka
Foto: SITA/ AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať