Slovenský tréner Gregor končí na lavičke Vladivostoku v KHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dušan Gregor
Dušan Gregor Foto: SITA/Tomáš Somr

VLADIVOSTOK 20. novembra (WEBNOVINY) – Slovenský tréner Dušan Gregor končí na lavičke klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Admiral Vladivostok, nahradí ho Sergej Šepelev.

Na klubovom webe to potvrdil generálny riaditeľ Admiralu Alexander Filippenko. Gregor má však ponuku od vedenia na pozíciu šéftrénera klubu. Gregor už nebude stáť na lavičke v piatkovom zápase proti Amuru Chabarovsk. „Dušanu Gregorovi sme ponúkli možnosť zostať v klube v pozícii staršieho trénera,“ priznal Filippenko na klubovom webe.

Šepelev už pre ruské médiá potvrdil, že sa dohodol s vedením Admiralu. „Len dnes som priletel do Vladivostoku. V hrubých črtách som oboznámený so situáciou v tíme. Úloha, ktorá je pred nami, sa nemení. Máme postúpiť do play-off. Od ôsmeho miesta sme len minimálne vzdialení, preto nevidím dôvod, prečo by sme nemali naplniť túto úlohu,“ uviedol vo štvrtok pre Itar-Tass Sergej Šepelev.

Gregor prišiel do Admiralu pred začiatkom sezóny po triumfe s tímom Saryarka Karaganda vo Vyššej lige. O jeho odchode z Vladivostoku sa špekulovalo už v úvode ročníka, keď mužstvo prehralo štyrikrát v rade. Väz slovenskému kormidelníkovi zlomili až posledné tri neúspechy, po ktorých mužstvo kleslo v tabuľke Východnej konferencie na 9. miesto. Admiral z 28 zápasov vyhral dvanásť, z toho päť v nadstavenom čase.

Päťdesiatosemročný Šepelev v minulosti viedol Spartak Moskva, Avtomobilist Jekaterinburg či Jugru Chanty-Mansijsk, odkiaľ ho uvoľnili koncom minulej sezóny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan Gregor