Paška vracia Matovičovi úder, rozšíri trestné oznámenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matovic fico paska
Sprava: Predseda vlády Robert Fico, poslanec za OĽaNO Igor Matovič (v popredí) a bývalý predseda parlamentu Pavol Paška. Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 26. novembra (WEBNOVINY) – Bývalý predseda parlamentu a podpredseda Smeru-SD Pavol Paška rozšíri trestné oznámenie na lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča. Paška zároveň požiada parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií o opätovné preskúmanie jeho majetkových pomerov, keďže je presvedčený, že vždy postupoval v súlade so zákonom.

„Na poslanca Matoviča a iných som už trestné oznámenie podal. Keďže ďalej pokračujú v klamstvách, ohováraní a krivých obvineniach, rozšírim tieto podania o nové skutočnosti a využijem všetky právne prostriedky na svoju ochranu,“ uviedol v stredu vo vyhlásení pre médiá Paška. Žiadosť o preskúmanie svojich majetkových pomerov podá podľa vlastných slov výboru pre nezlučiteľnosť funkcií ešte v stredu.

Informáciu o Paškovej firme mal aj premiér

Matovič pred dvoma dňami vyzval premiéra Roberta Fica, aby preveril, či Paškova spoločnosť KOMED s. r. o. neprala špinavé peniaze. „Vyzývam premiéra Roberta Fica, aby spravil všetky kroky vedúce k zaisteniu účtovných dokladov v tejto firme s jediným zamestnancom, ktorá z obratu 13,5 milióna korún dokázala urobiť zisk 10 miliónov korún. Má to všetky znaky toho, čomu sa hovorí práčka na peniaze,“ vysvetlil Matovič. Líder obyčajných ľudí upozornil, že informácie o Paškovej firme mal aj samotný premiér. Matovič naznačil, že podľa toho, čo počul, sa KOMED s. r. o. „chystá upratať zo sveta a prepísať na bieleho koňa“.

Prednedávnom Paškovi predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic vyčítal, že v majetkovom priznaní nepriznal príjmy z prevodu obchodných podielov svojich spoločností, ktoré predal v roku 2008, rovnako ani zisky spoločnosti KOMED s. r. o. z rokov 2011 a 2013, v ktorej je Paška jediným spoločníkom. Paška sa bránil tým, že zákon to explicitne neuvádza.

Výbor sa má zaoberať Lipšicovým podaním

Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií sa mal Lipšicovým podaním na Pašku zaoberať 2. decembra. Vládny Smer-SD už avizoval, že konanie voči Paškovi zamietne, teda bude hlasovať za to, aby sa v ňom nepokračovalo. Paška medzitým odstúpil z funkcie predsedu parlamentu a vzdal sa aj poslaneckého mandátu. Konanie voči Paškovi sa tak automaticky zastavilo, pretože už nie je verejným funkcionárom.

Paška podal 12 novembra na generálnej prokuratúre trestné oznámenie za trestný čin ohovárania a krivého obvinenia na europoslanca a predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka, poslanca a predsedu OĽaNO Matoviča a poslanca a predsedu hnutia NOVA Lipšica. Paška lídrov troch opozičných strán žaluje pre ich výroky v kauze nákupu predraženého CT prístroja piešťanskou nemocnicou. Paška upozornil, že za 13 rokov po jeho odchode z firmy Medical Group SK sa v tejto spoločnosti viackrát zmenili akcionári a na jej dnešnú činnosť nemá absolútne žiadny dosah.

Bude Peter Pellegrini lepším predsedom Národnej rady ako Pavol Paška?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicIgor MatovičPavol Paška