Fico odporúča Slovákom, aby išli na referendum o rodine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico
Predseda vlády Robert Fico vyzýva ľudí, aby sa zúčastnili referenda o rodine. Foto: archívne, SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 29. novembra (WEBNOVINY) – Premiér Robert Fico odporúča občanom zúčastniť sa na referende, ktoré iniciovala Aliancia za rodinu.

„Vždy sme v Smere-SD považovali referendum za najvyššiu formu priamej demokracie, napriek tomu, že zo všetkých doterajších referend bolo iba jedno úspešné, a to pri vstupe SR do EÚ. Budeme odporúčať voličom a sympatizantom Smeru-SD, aby toto svoje právo využili, na referendum išli a vyjadrili svoj názor,“ povedal v piatok novinárom predseda vlády.

Obrazom: Aliancia za rodinu odovzdala prezidentovi petíciu o rodine

O otázkach referenda podľa premiéra Fica budú rokovať aj stranícke orgány Smeru. „Dáme v rozumnom čase, keď už sa bude konať kampaň, veľmi jasné odporúčania, čo si myslíme za nás, predstaviteľov Smeru-SD, aké sú naše hodnoty a kde sa nachádzame,“ vysvetlil Fico. Zdôraznil, že ide o tajnú voľbu a bude rešpektovať akékoľvek rozhodnutie občanov. „Moje osobné postoje budú zohľadnené v spoločnom stanovisku Smeru-SD,“ dodal.

Premiér nekonkretizoval svoj postoj k registrovaným partnerstvám, podľa neho nejde o prioritnú tému. „Je to téma, ktorú vyťahujú médiá. Nemyslím si, že toto je téma, ktorá by dnes mala zaťažovať Slovensko,“ konštatoval Fico s tým, že vláda sa sústredí najmä na riešenie ekonomických problémov.

Prezident Andrej Kiska vo štvrtok vyhlásil referendum o ochrane rodiny, konať by sa malo 7. februára budúceho roku.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaRobert Fico
Firmy a inštitúcie Aliancia za rodinu