Strana Alojza Hlinu pozná svojho šéfa, určili si stratégiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alojz Hlina
Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina počas rokovania 35. schôdze Národnej rady SR, na ktorej poslanci NR SR schválili novelu Ústavy SR. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 29. novembra (WEBNOVINY) – Stranu Občania SR povedie jej zakladateľ, poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina. Za predsedu strany ho zvolili na dnešnom ustanovujúcom sneme strany Občania SR. Za podpredsedníčku strany pre vnútornú činnosť strany zvolili Janu Mikloškovú.

Ako ďalej agentúru SITA informoval Hlina, na sneme prijali aj uznesenie o príprave základného programového dokumentu strany „Manifest občana“ a určili základnú stratégiu predvolebnej spolupráce s inými politickými subjektmi.

Ako koncom septembra povedal pre SITA Hlina, stranu Občania SR definuje ako stredovú. „Budeme hľadať riešenia, ktoré sú správne, nie sú bigotne pravé, nie sú bigotne ľavé, ale pre danú chvíľu a v danom priestore sú správne,“ poznamenal. Ambíciou Občanov bude pritiahnuť do verejného priestoru nových ľudí. Hlina pripustil aj „akvizície“ politikov, ktorí už pôsobili v politických stranách. Občania SR chcú vybudovať stranícke štruktúry vo všetkých regiónoch.

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo stranu nezaradeného poslanca NR SR Alojza Hlinu pod názvom Občania SR 2. septembra. O jej registráciu požiadal Hlina v auguste, pričom vznik strany oznámil pred vyše rokom, v júni 2013.

Následne začal zbierať podpisy pod petíciu, ktorá je potrebná pre registráciu politického subjektu. Hlina v roku 2012 kandidoval v parlamentných voľbách za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Stal sa poslancom NR SR, neskôr z poslaneckého klubu OĽaNO vystúpil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alojz Hlina