Fico sa podľa KDH chystá na odchod z politiky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mimoriadna schôdza parlamentu o vyslovení nedôvery premiérovi Ficovi
Sprava: Predseda vlády SR Robert Fico a poslanec NR SR za OĽaNO Igor Matovič počas rokovania 42. schôdze Národnej rady SR o vyslovení nedôvery predsedovi vlády SR. Bratislava, 8. november 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 30. novembra (WEBNOVINY) – Predseda Smeru-SD Robert Fico sa podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana pripravuje na odchod z politickej scény.

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, vyplýva to z vysunutia do popredia novej generácie politikov v Smere, akým je aj nový predseda parlamentu Peter Pellegrini. „KDH má skúsenosť, že nie je ľahké si udržať voličské preferencie a vymeniť predsedu strany. My sme to dokázali dvakrát,“ povedal s tým, že prípad SDKÚ-DS dokazuje, že to môže byť aj katastrofálne.

To, či je Smer prijateľnejší na spoluprácu bez Fica ako s Ficom, odpovedia podľa Abrhana voľby. „Vôbec nerozmýšľame nad tým, či spolupracovať s Ficom alebo bez neho. To je predčasné,“ povedal. KDH podľa neho chce, aby sa zmenilo smerovanie Slovenska, aby nebolo ľavicové. „Chceme nahradiť jednu stranu vo vláde,“ vyhlásil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol AbrhanPeter PellegriniRobert Fico
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie