Na Orave a Kysuciach sa šmýka, na cestách je poľadovica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Poladovica
Foto: SITA/Nina Bednáriková

ŽILINA 1. decembra (WEBNOVINY) – Na Orave a Kysuciach je na cestách poľadovica, horský prechod Makov je už prejazdný, potrebné sú ale zimné pneumatiky.

Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest s poľadovicou alebo námrazou treba rátať na cestách prvej triedy I/70 medzi Kraľovanmi a Dolným Kubínom, I/59 medzi Valaskou Dubovou a Širokou, I/78 medzi Hruštínom a Námestovom, Oravskou Polhorou a Námestovom a cez horský prechod Príslop a tiež na rýchlostnej ceste R3 medzi Sedliackou Dubovou a Širokou.

Poľadovicu hlásia cestári aj na väčšine oravských a kysuckých ciest druhej a tretej triedy a upozorňujú, že je potrebné mať zimné pneumatiky. So snehom treba počítať na cestách II/520 medzi Starou Bystricou a Oravskou Lesnou a II/584 cez horský prechod Huty.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia