Fico uvažuje o odchode z politiky, tvrdí Abrhan

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico
Premiér Robert Fico sa v nedeľu stretol v diskusii O 5 minút 12 na RTVS s predsedom strany Most-Híd Bélom Bugárom. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 3. decembra (WEBNOVINY) – Dôvodom úvah o demisii vlády je podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana zamýšľaný odchod Roberta Fica z politiky a udržanie vysokých preferencií Smeru-SD. Ako povedal Abrhan v utorok pre agentúru SITA, Fico utorkovým vyjadrením o demisii len potvrdil, že uvažuje o odchode z politického života.

„Potvrdil len moje víkendové slová, že uvažuje o odchode z politiky. Je pravdepodobné, že Smer-SD v problémoch, ktoré má, bude chcieť, aby voľby boli čím skôr,“ povedal Abrhan. Podľa neho Smer-SD takýto krok môže zdôvodniť nespokojnosťou verejnosti alebo predsedníctvom Slovenska v EÚ. „Ale je to len zámienka, skutočný dôvod je odchod Fica z politiky a udržanie vysokých preferencií,“ dodal.

Premiér Robert Fico na diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub niekoľkokrát naznačil, že podá v júni 2015 demisiu, ak bude opozícia pokračovať v organizovaní protestov.

Trpezlivosť vládneho Smeru podľa premiéra sa totiž niekde končí. Premiér Fico podľa vlastných slov nepotrebuje počúvať ľudí, ktorí mu pod oknom vykrikujú, že ho zastrelia ako Ceausesca a rovnako ho nebaví počúvať od opozičných politikov, ktorí v živote nič nedokázali, že je čvarga.

Zároveň odmietol špekulácie o tom, že by sa chystal odísť z politického života.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol AbrhanRobert Fico