Slovenský sekt zabojoval na prestížnej súťaži vo Francúzsku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Hubert J.E.

BRATISLAVA 3. decembra (WBN/PR) – Môžu slovenské vína vyhrať prestížne ocenenie aj vo Francúzsku – v kolíske šampanského? Slovenské vína a sekty sú už pravidelne oceňované na zahraničných vinárskych súťažiach. Inak tomu nebolo ani na prestížnej francúzskej súťaži šumivých vín Effervescents du Monde 2014, odkiaľ si exkluzívny sekt Johann E. Hubert priniesol striebro.

V meste Dijon sa konal už 12. ročník medzinárodnej súťaže šumivých vín Effervescents du Monde. Prihlásených bolo viac ako 600 vín z 28 krajín sveta s cieľom presvedčiť o svojej kvalite 100 vinárskych odborníkov. Degustácia prebiehala 19. – 21. novembra 2014 a výsledky sú známe práve v týchto dňoch. Johann E. Hubert získal napriek silnej zahraničnej konkurencii striebornú medailu.

Sekt Johann E. Hubert presvedčil odbornú komisiu vďaka svojej kvalite, pod ktorú sa podpísala klasická metóda výroby a 12 mesiacov zrenia vo fľašiach procesom druhotného kvasenia. Odborníci ocenili aj harmóniu chutí odrôd Rulandské šedé a Veltlínske zelené, ktorá sa v ňom snúbi a eleganciu tohto šumivého vína, ktorú podčiarkuje luxusná fľaša.

Viac informácií nájdete na www.hubertsekt.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Hubert J.E. Sereď