V Medickej záhrade opravia chodníky, vstup bude obmedzený

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hrad bratislava
Foto: ilustračné, SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 5. decembra (WEBNOVINY) – V Medickej záhrade v bratislavskom Starom Meste v piatok začínajú s rekonštrukciou chodníkov. Oprava bude stáť vyše 66-tisíc eur, väčšinu pokryje dotácia z Fondu na podporu rozvoja telesnej kultúry v hlavnom meste.

Pre rekonštrukciu bude dočasne uzavretý vchod zo Špitálskej ulice a obmedzený bude i pohyb v areáli Medickej záhrady. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.

V Medickej záhrade opravia 3181 metrov štvorcových chodníkov a spevnených plôch, ktoré sú už opotrebované a na mnohých miestach poškodené či nerovné. Pôvodný povrch chodníkov nahradia prírodným mlatovým povrchom.

Podľa Obuchovej bude nový povrch chodníkov pohodlný pre chodcov, mamičky s kočíkmi i pre bežcov a športovcov. Chodníky zrekonštruuje firma AZ-MAN, ktorú Staré Mesto vybralo vo verejnom obstarávaní. Povrchy v Medickej záhrade opravia za 66 043 eur. Staré Mesto na opravu získalo 60-tisíc eur z Fondu na podporu rozvoja telesnej kultúry v hlavnom meste. Chodníky by mali byť zrekonštruované do konca tohto roka.

Pre opravu chodníkov bude od piatku až do ukončenia prác zatvorený vstup do Medickej záhrady zo Špitálskej ulice. Počas opráv bude zatvorená aj väčšina areálu záhrady. Do Medickej sa ľudia dostanú iba z Poľnej ulice, otvorená totiž aj počas rekonštrukcie chodníkov bude kaviareň Domček Medická.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať