Voľby by vyhral Smer, druhé miesto je prekvapujúce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico paska kazimir smer
Zľava: Minister financií SR Peter Kažimír, predseda strany Robert Fico a predsedajúci snemu a podpredseda strany Pavol Paška počas pracovného snemu strany Smer-SD. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 5. decembra (WEBNOVINY) – Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu spoločnosti Median SK vyhrala strana Smer-SD, ktorú by volilo 41,6 percenta opýtaných. Na druhom mieste by skončili Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti s podporou 9,2 percenta a prvú trojicu uzatvára Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) s 9,1 percentami.

Spoločnosť Median SK robila prieskum od 13. októbra do 9. novembra na reprezentatívnej vzorke 990 osôb. Respondenti odpovedali formou osobných rozhovorov (85 percent vzorky) a 15 percent odpovedalo na internete.

Strana Sieť by podľa prieskumu získala 8,7 percenta, strany Most-Híd, SDKÚ-DS a SaS by zhodne volilo po 5,5 percenta respondentov. Do parlamentu by sa dostala aj Strana maďarskej komunity (SMK), ktorej by svoj hlas odovzdalo rovných päť percent opýtaných.

Pred bránami parlamentu by zostala Slovenská národná strana s podporou 4,1 percenta. Podľa výsledkov prieskumu by 5,8 percenta opýtaných dalo hlas inej politickej strane alebo hnutiu. Na voľbách by sa zúčastnilo 56,4 percenta opýtaných, voliť by nešlo 38,9 percenta a nerozhodnutých bolo 4,7 percenta respondentov.

Agentúru SITA o výsledkoch prieskumu informoval riaditeľ spoločnosti Median SK Jindřich Bardon.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutieMost-HídNR SR Národná rada Slovenskej republikyOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSaS Sloboda a SolidaritaSDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická stranaSMER-SD