Kažimír: Rozpočet je najvyrovnanejší v dejinách Slovenska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 6. decembra (WEBNOVINY) – Podpredseda vlády a minister financií SR (Smer-SD) Peter Kažimír označuje rozpočet za najvyrovnanejší v dejinách Slovenska.

„S výsledkom som spokojný a spokojný som aj z pohľadu parametrov, aj z hľadiska hodnotení európskou komisiou. Viete, že sme boli z hľadiska plnenia pravidiel, ktoré sú pre nás dôležité, a nielen pre nás, ale aj pre finančné trhy, tak z pohľadu týchto pravidiel patríme k elitnej skupine štyroch krajín Nemecka, Holandska a Luxembruska. Z môjho pohľadu je to najvyrovnanejší rozpočet z pohľadu výšky štrukturálneho deficitu, ktorý predpokladáme, že dosiahneme,“ povedal v dnešnej diskusii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) – Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko.

Ako ďalej uviedol, kritici si musia uvedomiť, že zatiaľ nikto rozpočet tejto krajiny s nižším štrukturálnym deficitom nepredložil. „Stojím si za tým, že je to rozpočet, ktorý je vykročením tým smerom, ktorý nás už nezvedie z cesty k vyrovnanému rozpočtu,“ doplnil Kažimír, ktorý je rád, že sme si vytvorili priestor na to, aby sme si mohli zafinancovať jednu kľúčovú reformu, ktorou je reforma odvodov, zníženie odvodov pre ľudí s nízkymi príjmami a to bude znamenať aj nižšie náklady pre zamestnávateľov.

„Rozprava sa ukončila skôr, ako bolo zvykom. Krátka rozprava obvykle neznamená, že rozpočet je kvalitný,“ reagoval nezaradený poslanec Jozef Kollár. Pre objektivitu povedal, že sú aj horšie rozpočty, ako je ten slovenský. „Musím uznať, že aj ten náš mohol byť horší, stačí spomenúť roky 2009, 2010. Keby sme to mali porovnávať s prvou vládou Roberta Fica, tu je cítiť väčšiu dávku zodpovednosti,“ ukončil Kollár.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef KollárPeter Kažimír