Vláda podľa OKS obmedzuje ekonomické a politické slobody

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fico
Premiér Robert Fico a minister financií Peter Kažimír (vľavo). Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 7. decembra (WEBNOVINY) – Vláda Roberta Fica obmedzuje podľa Občianskej konzervatívnej strany (OKS) ekonomické a politické slobody slovenských občanov, je vládou korupcie a populizmu a ohrozuje postavenie Slovenska ako súčasti „západu“.

Takéto vyhlásenie prijal Republikový snem OKS, ktorý sa konal v sobotu 6. decembra v Liptovskom Mikuláši. Okrem hodnotenia výsledkov posledných štyroch volieb sa zaoberal aj prípravou strany na parlamentné voľby v roku 2016, informoval agentúru SITA predseda OKS Ondrej Dostál.

Opozícia má podľa OKS už len približne rok na to, aby k súčasnej vláde postavila alternatívu. Snem OKS skonštatoval, že nevyhnutnými podmienkami k tomu sú dôsledná obhajoba hodnôt novembra 1989, žiadne paktovanie s Ficovou vládou a skutočná vôľa k vzájomnej spolupráci. „OKS zameria svoje politické pôsobenie v roku 2015 na to, aby sa takáto alternatíva k protinovembrovej vláde vytvorila,“ uviedol Dostál.

Republikový snem OKS zvolil tiež vedenie, ktoré povedie stranu do najbližších parlamentných volieb. Vo funkcii predsedu potvrdil Ondreja Dostála, ktorý vedie stranu od apríla 2012. Podpredsedami strany aj po mikulášskom sneme ostávajú Zuzana Dzivjáková, Tibor Takáč, Ivan Kuhn, Juraj Petrovič a Martin Mlýnek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ondrej Dostál
Firmy a inštitúcie OKS Občianska konzervatívna stranaSMER-SD