Rumun mal v aute falošné stoeurovky, chystal sa nimi platiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mladíci z Hlohovca si tlačili falošné eurobankovky
Polícia obvinila Branka, Tomáša a Ivana z Hlohovca zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Polícia u trojlístka našla aj metamfetamín. Bratislava, 10. február 2014. Foto: SITA/KR PZ Trnava

BRATISLAVA 8. decembra (WEBNOVINY) – Policajti z Galanty našli v sobotu 6. decembra u 30-ročného Istvána, občana Rumunska, falošné stoeurové bankovky. Muž bol podozrivý z uvádzania falošných peňazí do obehu, preto ho polícia zastavila a kontrolovala.

Agentúru SITA o tom informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Polícia muža zastavila v sobotu o 13:20 v Sládkovičove v okrese Galanta, viezol sa v aute značky Opel Astra Combi. Po kontrole dokladov policajti Istvána a jeho spolujazdca vyzvali, aby vydali všetky veci, ktoré pochádzajú z trestnej činnosti. Tí však povedali, že nič také pri sebe ani v aute nemajú.

Policajti preto na základe súhlasu prokurátora auto prehľadali. Podozrenie kriminalistov sa potvrdilo, pri kontrole našli pri riadiacej páke 11 stoeuroviek, ktoré zaslali na expertízu. Podľa predbežného vyjadrenia Národnej banky Slovenska išlo o falzifikáty tretieho stupňa kvality, čo znamená „podarený falzifikát“. Muži chceli podľa polície peniaze uviesť do obehu v nákupnom centre a iných menších obchodoch v Galante.

Chceli nimi platiť za tovar. Vyšetrovateľ z Galanty tak 30-ročného Istvána obvinil zo zločinu uvádzania falšovaných, pozmenených a neoprávnene vyrobených peňazí a cenných papierov. Obvinený Rumun je v cele policajného zaistenia, pričom vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzbu. Hrozí mu sedem až desať rokov za mrežami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať