Pozrite si, ako bude počas sviatkov jazdiť MHD v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ulice Bratislavy pred Vianocami rozžiari električka
Pohľad na vyzdobenú vianočnú električku počas prvej jazdy v uliciach Bratislavy. Bratislava, 5. december 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 14. decembra (WEBNOVINY) – Linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave budú počas Vianoc premávať v prázdninovom režime. Od 22. decembra 2014 až do 7. januára 2015 budú spoje MHD premávať v režime pracovný deň – školské prázdniny.

Počas prázdnin nebudú premávať autobusy linky 133 k Novému SND ani linky 192 jazdiace medzi Tescom Lamač a Vozovňou Petržalka. Dopravný podnik Bratislava tesne pred Vianocami posilní električkovú dopravu, posilnené spoje budú jazdiť aj počas silvestrovskej noci. Cez sviatočné dni bude MHD jazdiť v sviatočnom režime. Dopravný podnik Bratislava na to upozorňuje na svojej internetovej stránke.

Silvestrovské spoje posilnia

Posledné dni pred Vianocami, 22. a 23. decembra, dopravný podnik posilní električkovú dopravu. Vypraviť chcú spriahnuté súpravy i kĺbové električky. Počas Štedrého dňa budú linky MHD jazdiť v sviatočnom režime. Denná premávka bude na trase z centra mesta ukončená približne o 17:00 a z opačných konečných zastávok okolo 17:30.

Od 18:00 začnú premávať linky nočnej dopravy z Hlavnej stanice, ktoré budú jazdiť približne do 06:30. Prvé ranné spoje v 1. sviatok vianočný (25. decembra) pôjdu od približne 06:30 z centra hlavného mesta a z opačných konečných zastávok okolo 07:00. Na rannú zmenu do Slovnaftu bude okrem linky N74 jazdiť aj ranný spoj č. 87 z Ovsišťa s odchodom o 05:34. Na Štefana (26. decembra) bude MHD ešte jazdiť v prevádzkovom režime sobota/nedeľa/sviatok.

Dopravný podnik Bratislava počas silvestrovskej noci posilní spoje MHD a premávka na linkách nočnej dopravy bude predĺžená až do približne 06:30. Na Silvestra bude počas dňa MHD premávať podľa prázdninového cestovného poriadku. Posilnená bude počas silvestrovskej noci doprava na električkách N5 na trase Dúbravka – Rača cez Karlovu Ves, tunel, Kapucínsku, Obchodnú, Radlinského a Račianske mýto. Posilnené budú aj električky N8/N10. Linka N8 pôjde z Ružinova cez Trnavské mýto, Vazovovu, Radlinského na Obchodnú po zastávku Poštová-Martinus.

Na Silvestra uzavrú viaceré cesty

Odtiaľ už pôjde ako linka N10 na Vajnorskú k Vozovni Jurajov dvor cez Kamenné námestie, Špitálsku, Krížnu a Trnavské mýto. Naspäť pôjde linka N10 z Vozovne Jurajov dvor smerom do mesta na Trnavské mýto, Krížnu a Špitálsku a od zastávky Mariánska pôjde ako linka N8 do Ružinova cez Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského, Vazovovu, Trnavské mýto, Záhradnícku a Ružinovskú. Posilová doprava bude zabezpečovaná aj trolejbusovou linkou N72 na trase Dolné hony, Gagarinova, Prievozská, Mlynské nivy, Ulica 29. augusta, Kollárovo a Hodžovo námestie. Premávať budú aj nočné spoje na štandardných trasách – linka N21 do Devínskej Novej Vsi, N33 na Dlhé diely a N80, N93, N95 do Petržalky. Nočné spoje budú jazdiť v 15 až 30 minútových intervaloch.

Pre novoročné oslavy v centre hlavného mesta budú uzavreté v silvestrovskú noc aj viaceré cesty. Na Silvestra od 22:00 bude uzavreté Námestie Ľudovíta Štúra a Mostová ulica, na nábrežnej vetve od tunela po Námestie SNP bude vylúčená električková doprava. Linka č. 1 bude premávať po okružnej trase z Hlavnej stanice cez Štefanovičovu, Radlinského, Obchodnú, Námestie SNP, Kamenné námestie, Špitálsku, Americké námestie, Blumentál, Vazovovu, Krížnu, Špitálsku cez Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského a Štefanovičovu na Hlavnú stanicu. Linka č. 4 bude jazdiť obojsmerne po trase Zlaté piesky, Trnavské mýto, Krížna, Špitálska, Námestie SNP, Kapucínska, tunel, Nábrežie arm. gen. L. Svobodu, Botanická, Karlova Ves, Dúbravka.

Linky budú jazdiť po obchádzkových trasách

Od 23:30 do približne 02:00 bude uzavreté aj Rázusovo a Vajanského nábrežie, MHD bude jazdiť po obchádzkových trasách. Posledný spoj na linke 28/2 z Devínskej Novej Vsi a Devína pôjde len po Most SNP. Po obchádzkovej trase pôjde počas silvestrovskej noci aj linka N33. V smere na Dlhé diely pôjde linka z Dostojevského radu cez Landererovu, Most Apollo, Einsteinovu, Panónsku cestu pod Most SNP, kde bude stáť na nástupišti linky č. 29 a odtiaľ pôjde cez Nábrežie arm. gen. L. Svobodu po svojej trase. V smere na Hlavnú stanicu pôjde N33 z Nábrežia arm. gen. L. Svobodu cez obratisko pod Mostom SNP, ďalej na most a cez Einsteinovu, Most Apollo, Landererovu a Dostojevského rad k zastávke Wüstenrot, odkiaľ už pôjde linka po svojej stálej trase.

V prvý novoročný deň 1. januára pôjde MHD vo sviatočnom režime. Prvé ranné spoje pôjdu z centra mesta približne o 06:30 a z opačných konečných zastávok okolo 07:00. Na rannú smenu do Slovnaftu bude na Nový rok premávať okrem linky N74 aj ranný spoj linky č. 87 z Ovsišťa s odchodom o 05:43. Na Troch kráľov (6. januára) pôjde MHD ešte vo sviatočnom režime a od 8. januára 2015 už budú linky MHD premávať štandardne v režime pracovný deň.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať