Mužovi, čo zastrelil policajta pri Trnave, hrozí doživotie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajt strelba boleraz vrazda
Boleráz smúti za zavraždeným policajtom, ktorý v obci býval. Obec Boleráz, okres Trnava, 15. júna 2014. Foto: SITA/Pavol Machovič

TRNAVA 11. decembra (WEBNOVINY) – Vyšetrovanie vraždy policajta Petra Opalka sa skončilo, Okresnému súdu v Trnave už doručili obžalobu na Milana S. pre obzvlášť závažný zločin vraždy.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová s tým, že termín pojednávania zatiaľ stanovený nie je. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne na doživotie. 31-ročný Milan S. zastrelil policajta v službe v júni tohto roku v obci Boleráz v okrese Trnava.

Incident sa stal v noci, keď policajná hliadka kontrolovala vodiča auta Opel Zafira. Dychovou skúškou mu namerali 1,38 promile alkoholu, následne sa strhla prestrelka. Policajta zasiahli dve strely do hrudníka, na následky zranení zomrel.

Pri prestrelke bola aj kolegyňa zavraždeného policajta, tá vyviazla bez zranení. Podozrivý z miesta činu ušiel, ešte v noci sa však vzdal policajtom v mieste svojho bydliska v Podunajských Biskupiciach. Zavraždený 34-očný Peter Opalek bol policajtom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Trstíne. Na mieste tragédie stojí malý drevený kríž, pri ktorom ľudia zapaľujú sviečky.

Policajt strelba boleraz vrazda
Foto: SITA/Pavol Machovič
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať