Fico si stojí za voľbou Čižnára, odporučili ho prokurátori

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Čižár
Generálny prokurátor Jaromír Čižnár Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 13. decembra (WEBNOVINY) – Premiér Robert Fico si stojí za voľbou Jaromíra Čižnára do funkcie generálneho prokurátora v júni 2013. Čižnára vtedy zvolili poslanci Smeru bez toho, aby počkali na rozhodnutie ústavného súdu v prípade.

„Viete, ako bol pán Čentéš v parlamente volený. Bola to hanba nad hanbu, pretože poslanci opozície, vtedajšej koalície, chodili, fotografovali si lístky, kontrolovali sa a potom sa udiali niektoré veci, ktoré vyviedol pán Čentéš, a pán prezident Gašparovič, keďže mal na to oprávnenie odmietnuť kandidáta, presne v súlade s nálezom ústavného súdu povedal, že on pána Čentéša nevymenuje a uviedol nejaké dôvody. V tomto okamihu pre nás všetko skončilo,“ povedal v relácii Sobotné dialógy v Rozhlase a televízii Slovenska – RTVS premiér Robert Fico.

Ako dodal, žiadne podanie na ústavný súd totiž nemá odkladný účinok. Fico argumentuje aj tým, že na generálnej prokuratúre vládol chaos a tiež tým, že Čižnára do funkcie odporučili samotní prokurátori. „Dnes generálny prokurátor požíva veľkú mieru rešpektu na prokuratúre,“ poznamenal predseda vlády.

Fico v relácii reagoval aj na stále častejšie sa vyskytujúce kauzy predražených nákupov a na problém schránkových firiem. „My začíname o týchto veciach hovoriť a aj rázne konať a to môžete urobiť len vtedy, ak sa neobávate rozpadu vládnej koalície,“ uviedol premiér s tým, že to je hlavný rozdiel medzi jeho vládou a vládnou Ivety Radičovej.

„My sa nemusíme obávať vnútorného rozpadu koalície, sme sami vo vláde a vo vnútri u nás platí filozofia, že žiadny človek ani funkcionár v Smere nemá takú hodnotu, aby sme poškodzovali meno strany,“ doplnil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jaromír ČižnárJozef ČentéšRobert Fico
Firmy a inštitúcie GP Generálna prokuratúra SR