Primár detskej nemocnice na Kramároch bral úplatky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lekár, úplatok, peniaze
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 15. decembra (WEBNOVINY) – Priamo pri preberaní úplatku prichytili policajti Národnej kriminálnej agentúry primára jedného z oddelení Detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch. Informuje o tom portál Aktuálne.sk.

Lekára zadržali dnes dopoludnia. Podľa zistení Aktuálne.sk lekár pýtal peniaze za záležitosti súvisiace priamo s jeho pracovnou činnosťou. Úplatky sa mali týkať operácií a uprednostňovania pacientov. Polícia monitorovala trestnú činnosť tohto lekára už dlhšie.

Vedenie nemocnice vyvodí dôsledky

Vedenie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave striktne odmieta a netoleruje korupčné správanie u žiadneho zo zamestnancov. Zdôrazňuje sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická v súvislosti s dnešnou akciou policajtov v nemocnici.

Kamenická v stanovisku zdôraznila, že v prípade dokázania takéhoto správania, nemocnica okamžite vyvodí dôsledky. Pokiaľ pokračuje vyšetrovanie, nebudeme sa k prípadu vyjadrovať, uvádza sa ďalej v stanovisku.

Lekár spáchal trestný čin

Polícia pre agentúru SITA potvrdila zadržanie lekára. „V pondelok ráno bol zadržaný priamo pri páchaní trestného činu úplatku,“ povedal šéf Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer.

Lekár sa podľa polície dopustil trestného činu prijímania úplatku v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Keďže v súčasnosti prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie nie je možné poskytnúť, informovala vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Marianna Paulíková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Róbert Krajmer
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúra