Hasič cestou zo služby zachránil ženu, chcela skočiť z mosta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Most, samovražda
Foto: ilustračné, Thinkstock

PIEŠŤANY 15. decembra (WEBNOVINY) – Život matky dvoch detí zachránil v sobotu ráno piešťanský hasič Róbert Dekan. Pri návrate zo služby si na diaľničnom nadjazde pred obcou Veľké Orvište všimol ženu, ktorá chcela spáchať samovraždu. Dekan s ňou intenzívne komunikoval s cieľom presvedčiť ju, aby z nadjazdu neskočila.

Rozrušená žena sa s ním rozprávala, ale ustúpiť od svojho úmyslu nechcela. „Róbert Dekan využil jej chvíľkovú nepozornosť a vo vhodnom okamihu ju zaistil pri zábradlí a tým jej zabránil naplniť svoj úmysel. Následne ženu dostal cez zábradlie na cestu a posádka záchrannej zdravotnej služby ju previezla do zdravotníckeho zariadenia,“ popísal zákrok okresný riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch Peter Galbo. Pozornému hasičovi podľa jeho slov patrí za záchranu života vďaka.

Pre dlhoročného hasiča Róberta Dekana nešlo o prvú skúsenosť tohto druhu. Pred tromi rokmi podobným spôsobom ako veliteľ zásahu zachránil život mužovi, ktorý sa pokúsil skoncovať so životom skokom z oblúka Krajinského mosta v Piešťanoch. Jeho zákrok vtedajší minister vnútra Daniel Lipšic ocenil vyznamenaním za statočnosť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel Lipšic