Primátorské auto bude v Hlohovci slúžiť aj úradníkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miroslav Kollár
Miroslav Kollár. Foto: SITA/Diana Černáková

HLOHOVEC 15. decembra (WEBNOVINY) – Nový primátor Hlohovca Miroslav Kollár (NEKA) sa o služobné vozidlo primátora podelí s úradníkmi. Na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva oznámil, že nechce blokovať toto vozidlo so šoférom len pre seba, ale dáva ho k dispozícii úradu. Podľa neho je neproduktívne, aby bola Škoda Superb vyhradená len pre jedného človeka.

,,Ja sa viem do práce, z práce a na nejaké rokovania odviezť aj sám. Pokiaľ pôjde o nejakú dlhšiu pracovnú cestu, tak ho využijem rovnako ako iní pracovníci,“ vysvetlil Kollár. Doteraz malo šesťdesiat referentov mestského úradu podľa prednostky Evy Lukáčovej k dispozícii len jedno vozidlo, cesty museli dlhodobo dopredu plánovať. Vozidlo primátora nik okrem prvého muža mesta nemohol využívať, najčastejšie tak stálo odstavené pri úrade.

Kollár na prvom rokovaní mestského zastupiteľstva okrem iného sľúbil, že už v budúcom roku predloží návrh na zvýšenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky na hlavnom ťahu mestom a pripraví projekt využitia Hlohovského zámku a zámockého parku. Obyvateľom mesta podľa neho na tomto mieste mimoriadne záleží, o čom svedčí päťtisíc návštevníkov na nedeľnom podujatí v zámku.

V januári vymenuje dvoch zástupcov primátora, pričom Miloslav Drgoň bude zástupcom na plný úväzok, Oliver Pestún na tretinový. Aj keď jeden viceprimátor pribudne, mzdové nároky na rozpočet podľa Kollára nebudú vyššie, radnica ušetrí na zredukovaní počtu komisií mestského zastupiteľstva.

Mestské zastupiteľstvo schválilo novému primátorovi plat 3 454 eur, čo je základný plat zvýšený o 45 percent. Jasnú väčšinu v mestskom zastupiteľstve majú poslanci, ktorí kandidovali ako nezávislí. Najsilnejšia strana Smer-SD v ňom zastúpenie nemá.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav Kollár