V sídle Enelu zasahovala polícia, prišla si po dokumenty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Enel
Foto: energygce.com

BRATISLAVA 16. decembra (WEBNOVINY) – V sídle spoločnosti Enel v Bratislave v utorok zasahovala polícia. Policajný zásah by mal súvisieť s udalosťami okolo vodného diela Gabčíkova. Informovala o tom televízia JOJ v relácii Krimi.

Polícia nikoho nezadržala

Polícia podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara zaistila listinné dôkazy, nikoho nezadržali. „Polícia dnes od rána (utorok) vykonáva ďalšie zaisťovacie úkony v zmysle Trestného poriadku v prípadoch, ktoré boli pred časom medializované a týkajú sa Slovenských elektrární. Doterajšie vyšetrovanie viedlo k záverom, že je potrebné zaistiť ďalšie dôkazy,“ potvrdil pre televíziu JOJ Gašpar.

Akcia sa podľa informácii televízie začala v utorok dopoludnia a príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zasahovali na riaditeľstve spoločnosti a ešte na dvoch miestach – vo vodnej elektrárni v Gabčíkove a v objekte jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach.

Polícia prišla na civilných autách

Pred sídlom Enelu nebolo vidieť žiadne policajné autá. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry podľa informácií televízie JOJ prišli na civilných autách. „Viac nie je možné k veci vzhľadom na súčasné štádium vyšetrovania povedať,“ dodal Gašpar.

V lete polícia vykonala raziu v spoločnosti Slovenské elektrárne, v ktorých má spoločnosť Enel 66-percentný podiel. V júli bola razia súčasťou vyšetrovania vo veci obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zločinu skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie, pripomína portál televízie JOJ noviny.sk.

Spoločnosť Slovenské elektrárne je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-percentným podielom. Zvyšných 34 percent akcií vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky. Spoločnosť Slovenské elektrárne disponuje 5 739 megawattmi inštalovaného výkonu. V roku 2013 spoločnosť dodala do elektrickej siete 20,9 terawatthodiny elektrickej energie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Enel