Kotleba tvrdí, že úradníci BBSK ho obdarúvajú dobrovoľne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marian Kotleba
Banskobystrický župan Marian Kotleba. Foto: Facebook.com/kotleba

BANSKÁ BYSTRICA 20. decembra (WEBNOVINY) – Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba je vďačný svojim podporovateľom, ktorí mu v predvolebnej kampani posielali, a niektorí aj v súčasnosti posielajú, finančné dary na politickú činnosť.

Odmieta však ako lož to, že by niekoho k tomu vydieraním či iným spôsobom nútil. Uviedol to na piatkovom zasadnutí Zastupiteľstva BBSK, na ktorom ho poslanci požiadali o stanovisko k informáciám zverejneným v týždenníku Plus sedem dní, že niektorí zamestnanci Úradu BBSK mu musia pod hrozbou výpovede odvádzať časť svojej mzdy na jeho účet.

Kotleba potvrdil, že financie na účet mu posielajú aj niektorí zamestnanci župného úradu, podľa neho však dobrovoľne.

„Ľudia, ktorí sa rozhodli mi pomôcť tým, že mi poslali nejaké peniaze ako dar na účet, to robili z vlastného presvedčenia, z vlastnej iniciatívy. Ja si ani neviem predstaviť, ako by som mohol niekoho nútiť, vydierať. Chcem sa týmto ľuďom poďakovať. Z tých príspevkov môžeme riešiť stretnutia s občanmi a podobne. Ja som na svoje osobné aktivity spojené s politickou prácou neminul z rozpočtu samosprávneho kraja ani euro,“ povedal Kotleba.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie BBSK Banskobystrický samosprávny kraj (VÚC)