V Bratislave začne po zimných prázdninách jazdiť nová linka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Autobus
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 28. decembra (WEBNOVINY) – Dopravný podnik Bratislava po zimných prázdninách zavedie zmeny v doprave. Od 8. januára 2015 už totiž nebude jazdiť linka 120, ktorá spája Tesco Lamač a Devínsku Novú Ves. Po prázdninách pribudne nová linka č. 123 spájajúca nákupné centrum Bory Mall s Dúbravkou a Lamačom. V hustejších intervaloch bude po prázdninách premávať linka č. 20 z Devínskej Novej Vsi.

„Ide o naplnenie požiadavky na zabezpečenie dopravného spojenia do územia Bory z bezprostredne najbližších mestských častí, a to nielen kvôli nakupujúcim v novom obchodnom centre Bory Mall, ale aj pre ľudí z Karlovej Vsi, Dúbravky a Lamača, ktorí si tu našli prácu a uplatnenie,“ vysvetľuje zmeny Dopravný podnik Bratislava na svojej internetovej stránke.

Cestovný poriadok bude včas zverejnený

Nová linka č. 123 bude spájať centrum Bory Mall s Dúbravkou a sídliskom v Lamači každý deň, v čase prevádzky obchodného centra. Premávať bude v oboch smeroch po trase Žatevná, Repašského, Saratovská, Agátová, cesta II/505, Hodonínska, Podháj, Cesta na Klanec a Lamač. Nástupište a výstupište bude zriadené na zastávke Žatevná.

Autobus bude zastavovať na zastávkach Pekníkova (na znamenie), OD Saratov, Pri Kríži, Agátová, Bory Mall, ďalej na zastávkach na znamenie Lamač – Staré Záhrady, Bakošova, Podháj, Studenohorská, Klanec a Lamač Cesta na Klanec, kde bude nástupište a výstupište.

Cestujúci budú môcť z tejto linky prestúpiť na električku Pri Kríži alebo na zastávke OD Saratov. „Cestovný poriadok linky 123 sa prispôsobuje prevádzkovej dobe obchodného centra a bude včas pre cestujúcich zverejnený,“ upozorňuje Dopravný podnik Bratislava na svojej stránke.

Meniť sa bude aj linka č. 20

Zmena čaká po prázdninách aj cestujúcich na linke č. 20 z Devínskej Novej Vsi cez Dúbravku k Tescu Lamač. V rannej špičke budú niektoré spoje premávať po skrátenej trase z Devínskej Novej Vsi po OD Saratov a odtiaľ na Žatevnú.

Autobus bude premávať v oboch smeroch po trase Opletalova, Mlynská, Istrijská, Eisnerova, vyradený úsek cesty VU III/00244, cesta II/505, Technické sklo, Agátová, Saratovská, Repašského a Žatevná.

Novými zastávkami na trase linky č. 20 bude zastávka Žatevná, kde bude výstupište a nástupište a Pekníkova, ktorá bude v oboch smeroch na znamenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie DPB Dopravný podnik Bratislava