Bratislavská MHD pôjde prázdninovo, na Silvestra pridá spoje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Električka, Bratislava
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 21. decembra (WEBNOVINY) – Linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave budú počas Vianoc premávať v prázdninovom režime. Od 22. decembra 2014 do 7. januára 2015 budú spoje MHD premávať v režime pracovný deň – školské prázdniny. Nebudú premávať autobusy linky 133 k Novému SND ani linky 192 jazdiace medzi Tescom Lamač a Vozovňou Petržalka.

Dopravný podnik Bratislava posilní električkovú dopravu, posilnené spoje budú jazdiť aj počas silvestrovskej noci. Cez sviatočné dni bude MHD jazdiť v sviatočnom režime. Dopravný podnik Bratislava na to upozorňuje na svojej internetovej stránke.

Počas Štedrého dňa budú linky MHD jazdiť v sviatočnom režime. Denná premávka bude na trase z centra mesta ukončená približne o 17:00 a z konečných zastávok okolo 17:30. Od 18:00 začnú premávať linky nočnej dopravy z hlavnej železničnej stanice, ktoré budú jazdiť približne do 06:30. Prvé ranné spoje v 1. sviatok vianočný (25. decembra) pôjdu približne od 06:30 z centra a z konečných zastávok okolo 07:00. Na Štefana (26. decembra) bude MHD ešte jazdiť v prevádzkovom režime sobota/nedeľa/sviatok.

Posilnená doprava počas silvestrovskej noci

Dopravný podnik Bratislava počas silvestrovskej noci posilní spoje MHD a premávka na linkách nočnej dopravy bude predĺžená až do 06:30. Na Silvestra bude počas dňa MHD premávať podľa prázdninového cestovného poriadku. Posilnená bude počas silvestrovskej noci doprava na električkách N5 na trase Dúbravka – Rača cez Karlovu Ves, tunel, Kapucínsku, Obchodnú, Radlinského a Račianske mýto.

Posilnené budú aj električky N8/N10. Linka N8 pôjde z Ružinova cez Trnavské mýto, Vazovovu, Radlinského na Obchodnú po zastávku Poštová-Martinus. Odtiaľ už pôjde ako linka N10 na Vajnorskú k Vozovni Jurajov dvor cez Kamenné námestie, Špitálsku, Krížnu a Trnavské mýto.

Naspäť pôjde linka N10 z Vozovne Jurajov dvor smerom do mesta na Trnavské mýto, Krížnu a Špitálsku a od zastávky Mariánska pôjde ako linka N8 do Ružinova cez Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského, Vazovovu, Trnavské mýto, Záhradnícku a Ružinovskú.

Posilová doprava bude zabezpečovaná aj trolejbusovou linkou N72 na trase Dolné hony, Gagarinova, Prievozská, Mlynské nivy, Ulica 29. augusta, Kollárovo a Hodžovo námestie. Premávať budú aj nočné spoje na štandardných trasách – linka N21 do Devínskej Novej Vsi, N33 na Dlhé diely a N80, N93, N95 do Petržalky. Nočné spoje budú jazdiť v 15 až 30 minútových intervaloch.

Na Silvestra budú uzavreté viaceré cesty

Pre novoročné oslavy v centre hlavného mesta budú uzavreté cez silvestrovskú noc aj viaceré cesty. Na Silvestra od 22:00 bude uzavreté Námestie Ľudovíta Štúra a Mostová ulica, na nábrežnej vetve od tunela po Námestie SNP bude vylúčená električková doprava.

Linka č. 1 bude premávať po okružnej trase z Hlavnej stanice cez Štefanovičovu, Radlinského, Obchodnú, Námestie SNP, Kamenné námestie, Špitálsku, Americké námestie, Blumentál, Vazovovu, Krížnu, Špitálsku cez Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského a Štefanovičovu na Hlavnú stanicu. Linka č. 4 bude jazdiť obojsmerne po trase Zlaté piesky, Trnavské mýto, Krížna, Špitálska, Námestie SNP, Kapucínska, tunel, Nábrežie arm. gen. L. Svobodu, Karlova Ves, Dúbravka.

Od 23:30 približne do 02:00 bude uzavreté aj Rázusovo a Vajanského nábrežie, MHD bude jazdiť po obchádzkových trasách. Posledný spoj na linke 28/2 z Devínskej Novej Vsi a Devína pôjde len po Most SNP. Po obchádzkovej trase pôjde počas silvestrovskej noci aj linka N33.

V smere na Dlhé diely pôjde linka z Dostojevského radu cez Landererovu, Most Apollo, Einsteinovu, Panónsku cestu pod Most SNP, kde bude stáť na nástupišti linky č. 29 a odtiaľ pôjde cez Nábrežie arm. gen. L. Svobodu po svojej trase. V smere na Hlavnú stanicu pôjde N33 z Nábrežia arm. gen. L. Svobodu cez obratisko pod Mostom SNP, ďalej na most a cez Einsteinovu, Most Apollo, Landererovu a Dostojevského rad k zastávke Wüstenrot, odkiaľ už pôjde linka po svojej stálej trase.

V prvý novoročný deň 1. januára pôjde MHD vo sviatočnom režime. Prvé ranné spoje pôjdu z centra mesta približne o 06:30 a z konečných zastávok okolo 07:00. Na rannú smenu do Slovnaftu bude na Nový rok premávať okrem linky N74 aj ranný spoj linky č. 87 z Ovsišťa s odchodom o 05:43. Na Troch kráľov (6. januára) pôjde MHD ešte vo sviatočnom režime a od 8. januára 2015 už budú linky MHD premávať štandardne v režime pracovný deň.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie DPB Dopravný podnik Bratislava