Fico sa obáva ľudí, čo pokojne protestujú, upozornil Lipšic

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Proti korupcii protestovali v Bratislave dve tisícky ľudí
Účastník protestu, ktorý zorganizovali niektorí opoziční politici proti korupcii zo strany vládnej strany Smer-SD a proti predsedovi vlády SR. Bratislava, 10. december 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 26. decembra (WEBNOVINY) – Predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic považuje pre rok 2015 za nádejné, že sa začalo meniť zmýšľanie ľudí. Ako uviedol v rozhovore pre agentúru SITA, nejde len o verejnosť, ale aj známe osobnosti z rôznych oblastí spoločenského života.

Spôsobil to podľa neho vstup finančných skupín do médií, čo bolo pre mnohých varovaním, že si finančné skupiny kúpia celé Slovensko. „Rozdelia si politikov, médiá, justíciu a už dnes ovládajú veľkú časť krajiny, ale budú ovládať všetkých. Pripomína mi to vyjadrenie Bolka Polívku: A teď si vás koupím všechny,“ vyhlásil Lipšic.

Obrazom: Proti korupcii protestovali v Bratislave dve tisícky ľudí

Krajina smerujúca k Balkánu

Druhým faktom, ktorý vplýval na ľudí, bola podľa neho kauza CT prístroja a nasledujúce ďalšie kauzy v zdravotníctve, doprave, poľnohospodárstve. „Mnohí ľudia si začínajú hovoriť, že je čas pokúsiť sa zmeniť charakter krajiny, ktorá smeruje k Balkánu. Ale nie preto, že by ľudia protestovali v uliciach, ale preto, že Robert Fico a jeho vláda sa tu snažia zabetónovať skorumpovaný systém oligarchov,“ konštatoval.

Lipšic je prekvapený vyjadreniami niektorých politikov, podľa ktorých nie je riešením, aby ľudia protestovali. „V KDH a v Moste sú ľudia, ktorí boli v opozícii za čias Mečiarovej vlády. Vtedy opozícia tiež robila veľké verejné zhromaždenia a petičné akcie. Bolo to úplne legitímne,“ povedal Lipšic.

Obrazom: Sestry protestovali proti rozkrádaniu zdravotníctva

Fico sa vraj obáva verejnej mienky

Pokračoval: „Som prekvapený, že teraz sa im to legitímne nezdá. Všetky zhromaždenia boli pomerne početné, boli slušné a kultivované, neboli tam žiadne násilnosti. Boli tam ľudia všetkých generácií. Prišli ľudia, ktorí majú predstavu o inej tvári krajiny. Nechcú skorumpovaný systém,“ povedal. Označenie týchto ľudí za ulicu mu pripomína vyjadrenia komunistickej nomenklatúry spred 25 rokov. „Fico sa obáva verejnej mienky. Ľudí, ktorí pokojne protestujú,“ zdôraznil.

Lipšic upozornil, že počet ľudí na mítingoch, ktoré spoluorganizoval v novembri a decembri, je najvyšší od čias kauzy Gorila. „Päťtisíc ľudí na slovenské pomery v zime vôbec nízky nie je. My sme nikoho nezvážali autobusmi. Míting sme zvolávali cez sociálnu sieť. Nerobili sme kampaň. Nech ktokoľvek iný zvolá míting a uvidíme, koľko ľudí príde,“ vyhlásil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel LipšicRobert Fico