Polícia obvinila vodičov, jazdili pod vplyvom alkoholu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policia
Foto: ilustračné, SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 22. decembra (WEBNOVINY) – Takmer 1,8 promile nafúkal vodič Fiatu Ritmo, ktorého policajti zastavili na Viestovej ulici v Myjave. Iba dvadsaťročný Myjavčan si vyslúžil obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Opitého šoféra zastavila policajná hliadka aj v nedeľu skoro ráno v obci Drietoma v okrese Trenčín. Ako agentúru SITA informoval trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudliačka, 47-ročnému vodičovi Opla Vectra namerali 1,15 promile. Ani v tomto prípade sa vodič obvineniu nevyhol.

Vodičovi alkohol nezistili

Dva až tri mesiace sa bude liečiť 56-ročná žena, ktorú pri budove sociálnej ubytovne v Leviciach zrazil vodič Felicie. Ten sa pravdepodobne plne nevenoval riadeniu, nesledoval situáciu na ceste a ženu si neskoro všimol.

Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, vodičovi alkohol nezistili, no chodkyňa nafúkala 0,6 promile. Okolnosti nehody polícia vyšetruje, v prípade je začaté trestné stíhanie vo veci pre ublíženie na zdraví.

Opitého šoféra zastavila hliadka na Gogoľovej ulici v Nových Zámkoch. Vodičovi Opla Astra namerali 1,13 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,35 promile. Tridsaťštyriročný muž si vyslúžil obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Hľadajú vodiča, ktorý zrazil chodkyňu

Polícia pátra po vodičovi, ktorý minulý týždeň v piatok ráno zrazil na Bojnickej ulici v Prievidzi 68-ročnú ženu. Dôchodkyňa prechádzala cez priechod pre chodcov. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, vodič Prievidžanke nedal prednosť a po zrážke ušiel.

Žena vyviazla so zraneniami, ktoré si vyžiadajú viac ako týždennú liečbu. Polícia nehodu vyšetruje ako ublíženie na zdraví a neposkytnutie prvej pomoci. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť, je možné oznámiť na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Prievidzi, prípadne na čísle 096127 3510 alebo na linke 158.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia