Obrazom: Skupina obchodovala s drogami cez mŕtve schánky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajti odhalili skupinu, ktorá obchodovala s drogami
Policajti odhalili skupinu, ktorá na obchod s drogami využívala takzvané mŕtve schránky. Štyria členovia organizovanej skupiny skončili v rukách vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry. Bratislava, 23. december 2014. Foto: SITA/Prezídium PZ

BRATISLAVA 23. decembra (WEBNOVINY) – Policajti odhalili skupinu, ktorá na obchod s drogami využívala takzvané mŕtve schránky.

„Štyria členovia organizovanej skupiny skončili v rukách vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Obrazom: Policajti odhalili skupinu, ktorá obchodovala s drogami

Organizovaná skupina pôsobila v Nitrianskom a Trnavskom kraji. Zisky mali z obchodu s omamnými a psychotropnými látkami, predovšetkým metamfetamínom. Policajti z Národnej kriminálnej agentúry na nich pripravili akciu s krycím názvom Kvarteto. Počas nej zadržali 21-ročného Mária K., 29-ročného Attilu Sz., 24-ročného Tomáša K. a 26-ročného Petra M. v Šali, Nových Zámkoch a Tvrdošovciach.

Policajti urobili aj domové prehliadky, tie pokračovali v Trnave, Seredi a Váhovciach. „Pri prehliadkach zaistili okrem peňazí približne 14 gramov metamfetamínu. Kriminalistický znalec predbežne určil, že by to stačilo na viac ako sto dávok drogy,“ priblížil Slivka. Keďže podľa vyšetrovateľa išlo o závažnejší spôsob konania, hrozí obvineným za drogovú trestnú činnosť väzenie na 10 až 15 rokov. „Kvarteto“ obvinených už sedí vo väzbe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR