Prokurátor zastavil stíhanie exkonateľa MH Development

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sudca kladivko
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 29. decembra (WEBNOVINY) – Policajný vyšetrovateľ má už k dispozícii rozhodnutie prokurátora o zastavení stíhania bývalého konateľa spoločnosti MH Development Ladislava K. Agentúre SITA to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

To, čo prokurátor žiada od vyšetrovateľa, Slivka nespresnil. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry považuje pokyn prokurátora za internú záležitosť vyšetrovania predmetného skutku, preto bližšie informácie k tejto otázke nie je možné poskytnúť,“ uviedol.

Voči Ladislavovi K. bolo vznesené obvinenie v novembri pre prečin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Dôvodom bolo okrem iného, že si zaplatil pokuty od výboru pre nezlučiteľnosť funkcií z peňazí štátnej firmy.

Minister hospodárstva Pavol Pavlis ho odvolal po tom, ako si dal preveriť medializované informácie o zmluve o nájme vozidla spoločnosti MH Development s obchodnou spoločnosťou Mertimex, v ktorej je Ladislav K. jediným spoločníkom. Vyšetrovateľ zatiaľ opätovne obvinenie nevzniesol, informoval Slivka.

Minister vnútra Robert Kaliňák si nemyslí, že prípad bývalého konateľa obchodnej spoločnosti MH Development Ladislava K. pôjde do stratena. Reagoval tak 17. decembra na informáciu portálu Aktuálne.sk, že prokuratúra zrušila obvinenie voči Ladislavovi K. ako predčasne vydané a bez náležitého objasnenia všetkých skutkových okolností. „Myslíme si, že došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu,“ zdôraznil vtedy minister.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ladislav K.Pavol PavlisRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúra