Slovensko oslávilo 22 rokov, na jeho počesť odpálili salvy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Salvy
Slávnostné salvy na počesť výročia vzniku SR vystrelili v Bratislave pri Inchebe príslušníci 2. palebnej batérie samohybného delostreleckého oddielu z Michaloviec. Bratislava, 1. január 2011. Foto: SITA/Michal Svítok

BRATISLAVA 1. januára (WEBNOVINY) – Ozbrojené sily Slovenskej republiky oslávili 22. výročie vzniku Slovenskej republiky na bratislavskom Tyršovom nábreží 20 delovými salvami.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková, delostrelci vo štvrtok o 14:00 odpálili slávnostné salvy zo šiestich 122 milimetrových húfnic D-30A.

Prvý výstrel tejto novodobej tradície podľa Ballekovej zaznel v Bratislave 1. januára 1994 a odvtedy sa táto tradícia koná každoročne. „Som rád, že si aj takto pripomíname vznik samostatnej Slovenskej republiky a ozbrojených síl,“ povedal štátny tajomník rezortu obrany Miloš Koterec.

„Slovenská republika je dôveryhodným štátom a veľmi ma teší, že aj naši vojaci dlhodobo dokazujú, že tak doma, ako aj v zahraničí robia Slovenskej republike dobré meno,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miloš Koterec