Opitý muž nezvládol po Silvestri zákrutu, zrazil chodkyňu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chodci chodec nehoda
Foto: ilustračné, SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA 2. januára (WEBNOVINY) – Vážne zranenia s liečením najmenej 50 dní utrpela na Nový rok žena, ktorú cestou do mesta zrazil opitý vodič zo Žiaru nad Hronom.

Štyridsaťštyriročný muž o pol deviatej ráno nezvládol jazdu cez Kremnicu v smere na Nevoľné, v zákrute zišiel z cesty, pričom zachytil zvodidlá a zrazil 71-ročnú Kremničanku.

Pol hodinu po nehode mu namerali 1,96 promile. Ako informovala hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová, hrozí mu jeden až päť rokov väzenia.

Šoféroval bez dokladov

Za obchod s drogami, jazdu pod vplyvom alkoholu a marenie úradného rozhodnutia obvinili policajti 21-ročného muža z Banskej Bystrice. Dve hodiny po silvestrovskej polnoci ho zastavili na Škode Superb na Starohorskej ulici, nafúkal 1,35 promile.

Nemal pri sebe doklady a policajti zistili, že do júla má zákaz šoférovať. Pri prehliadke našli aj dve vrecúška marihuany a digitálnu váhu. Ako informovala hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová, môže ísť na dva roky do väzenia. Stíhajú ho na slobode.

Jazdil napriek zákazu šoférovať

Vyše dva a pol promile mal v dychu 29-ročný Peter z Handlovej, keď vo štvrtok napoludnie na miestnej križovatke narazil zozadu do Seatu Ibiza. Škoda na autách je 2 000 eur. Hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová uviedla, že opitý vodič Toleda môže ísť na rok za mreže.

Napriek zákazu šoférovať do novembra 2017 si sadol za volant 20-ročný Peter z Prievidze. Tri hodiny po silvestrovskej polnoci ho zastavili vo Forde na Ciglianskej ulici. V dychu mal 2,15 promile. Za ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky a marenie úradného rozhodnutia mu hrozí dvojročný trest.

Zastavil ho až stĺp rozhlasu

Jazdu opitého vodiča cez Chmelnicu zastavil až stĺp miestneho rozhlasu. Vo štvrtok o pol druhej v noci viedol BMW 22-ročný Tomáš zo Starej Ľubovne smerom k základnej škole, kde na rovnom úseku dostal šmyk. Zišiel mimo cesty, pričom narazil do plotov dvoch rodinných domov a rozhlasového stĺpu.

Tomáš nebol zranený, no na verejnom majetku vznikla škoda 1 500 eur a na jeho aute 3 000 eur. Jana Migaľová z prešovskej krajskej polície uviedla, že v dychu mal 1,56 promile.

Opití šoféri jazdili aj v Nitrianskom kraji

Polícia nezaháľala ani v Nitrianskom kraji, kde počas novoročných osláv chytila troch vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková, všetci traja sú obvinení z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, za čo im hrozí väzenie na jeden rok.

Štyridsaťdvaročnému vodičovi polícia namerala v dychu 0,83 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,73 promile. Polícia muža chytila na ulici Palánok v Nitre 31. decembra o 16:10.

Ďalšieho 51-ročného vodiča Fordu chytili komárňanskí policajti dve hodiny po polnoci a nafúkal 0,89 mg/l alkoholu, čo je 1,73 promile. 36-ročnému šoférovi Opla policajti v obci Malé Dvorany v okrese Topoľčany na Nový rok o 11:00 namerali v dychu 2,04 promile alkoholu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia