Sneženie komplikuje dopravu, bratislavská MHD mala problémy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Európu udrelo pravé zimné počasie
Vlna mrazivého počasia a snehových zrážok od piatku začala prenikať do Európy. Problémy v sobotu zaznamenali najmä v Británii, kde počasie obmedzilo najmä leteckú a cestnú dopravu. Na snímke: 27. decembra 2014. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 5. januára (WEBNOVINY) – Sneženie opäť komplikuje premávku mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave. Trolejbusové linky 206 a 209 na bratislavské Kramáre, ktoré museli pre sneženie odkloniť, už premávajú po svojej trase.

Od 11:25 je obnovená aj premávka na linke 147 z Hodžovho námestia na Búdkovú. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na svojej internetovej stránke.

Nepremávala jedna linka

Dopoludňajšie sneženie v Bratislave skomplikovalo premávku mestskej hromadnej dopravy (MHD). Pre nezjazdné cesty nepremávala linka 147 na Búdkovú, odkloniť museli aj trolejbusové spoje 206 a 209 zo Stromovej k Vojenskej nemocnici.

Bratislavská radnica pre počasie v pondelok nariadila už dva celomestské posypy. Prvý zásah radnica nariadila už približne o druhej v noci, druhý príkaz na celomestský posyp bol vydaný o 10:00. Do bratislavských ulíc vyrazilo 54 posýpačov a 89 pracovníkov.

Sneh komplikuje v Bratislave dopravu, MHD mešká aj 30 minút
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

V Žilinskom kraji sneží, cesty sú zjazné

V celom Žilinskom kraji sneží, všetky cesty aj horské prechody sú aktuálne zjazdné. Na horských prechodoch Makov, Huty, Príslop, Fačkov, Donovaly a Šturec hlásia cestári jeden až päť centimetrov utlačeného alebo kašovitého snehu a upozorňujú, že sú potrebné zimné pneumatiky. So snehom treba počítať aj na hlavných ťahoch medzi Žilinou a Martinom, medzi Kraľovanmi a Ružomberkom a medzi Ružomberkom a Korytnicou.

Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest zasnežené sú aj cesty prvej triedy medzi Bytčou a horským prechodom Makov, medzi Kraľovanmi a Párnicou, medzi Dolným Kubínom a Ružomberkom, medzi Dlhou nad Oravou a Tvrdošínom a medzi Trstenou a hraničným priechodom s Poľskom.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať