Kaliňák chce dať policajtom nové uniformy, túži po kvalite

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Zľava: Minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 6. januára (WEBNOVINY) – Minister vnútra Robert Kaliňák chce pre policajtov kvalitnejšie uniformy. „Chceme, aby mali policajti v horizonte dvoch až troch rokov kvalitnejšiu uniformu,“ povedal Kaliňák v rozhovore pre agentúru SITA.

Hoci sú podľa Kaliňáka momentálne skladové zásoby vyriešené, ide o uniformy, ktoré treba často obmieňať. „Sú z materiálov, ktoré sa ľahko opotrebovávajú. Často vyzerá policajt po 12-hodinovej službe horšie ako ten, ktorého predvádza,“ poznamenal minister.

Nové uniformy by mali byť z materiálov, ktoré prinesú aspoň trojnásobné predĺženie ich životnosti. „Napriek tomu, že jednotková cena bude o niečo drahšia, tak dĺžka spotreby jedného kusu nám v konečnom dôsledku vynahradí minimálne tri staré uniformy,“ uvažuje Kaliňák. V súťaži podľa neho majú šancu uspieť slovenské firmy, pretože šijú veľmi kvalitne a vedia ponúkať najlepšie ceny.

Kompletné oblečenie pre policajta má hodnotu takmer 890 eur. Rezort vnútra túto hodnotu stanovuje každý rok podľa reálnych nákupných cien. Služobná rovnošata policajta sa skladá z 31 výstrojových súčastí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Kaliňák
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRPZ Policajný zbor SR