Študenti aj pracovníci s mládežou sa môžu uchádzať o grant

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Študenti, erasmus, stáž, štúdium
Komisia v rámci programu Erasmus+ vyčlenila rekordných 384 miliónov eur. Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 6. januára (WEBNOVINY) – Študenti, školskí zamestnanci, žiaci a zamestnanci odborného vzdelávania a prípravy, pracovníci vo vzdelávaní dospelých aj pracovníci s mládežou môžu získať na svoje nadnárodné vzdelávanie a aktivity týkajúce sa podpory práce s mládežou grant.

Svoj návrh na projekt v rámci programu Európskej únie Erasmus+ musia predložiť do jedného z predkladacích termínov, ktoré budú 4. februára, 30. apríla a 1. októbra. Informovala o tom Martina Slušná z komunikačného odboru ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu s tým, že na Slovensku program zastrešujú organizácie Iuventa a Saaic.

Program Erasmus+ ponúka napríklad možnosť absolvovať dobrovoľnícku službu v krajinách EÚ a partnerských krajinách, počas ktorej dobrovoľník cez neformálne vzdelávanie získa zručnosti a vedomosti zamerané na svoj osobnostný rozvoj aj profesionálny základ do budúceho povolania. Pracovníkom s mládežou program ponúka možnosť výmeny skúseností a pracovných prístupov pri práci s mládežou.

Zástupcovia organizácií Iuventa a Saaic budú informovať o možnostiach na podávanie návrhov projektov na rok 2015 v rámci programu Erasmus+ počas stretnutí v krajských mestách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia