Video: Slovan predĺžil sériu bez víťazstva, ale získal bod

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Milan Bartovič
Hráč Dinama Minsk Lukáš Krajíček v súboji s kapitánom Slovana Bratislava Milanom Bartovičom počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy. Bratislava, 29. september 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

MINSK 8. januára (WEBNOVINY) – Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Dinama Minsk 2:3 po samostatných nájazdoch.

Ostatné výsledky štvrtkových zápasov KHL nájdete

—-> V TOMTO ČLÁNKU

Bod pre Slovan zabezpečil Jeglič

Bieloruské mužstvo poslal do vedenia v 6. minúte Charles Linglet, na jeho presný zásah odpovedal v druhej tretine Ladislav Nagy. V poslednej minúte druhého dejstva prinavrátil Dinamu vedenie Ryan Vesce, Slovan však opäť dokázal na nepriaznivý vývoj zareagovať. V 57. minúte vyrovnal slovinský legionár Žiga Jeglič. Oba góly „belasí“ inkasovali v početnej nevýhode. V riadnom hracom čase ani predĺžení už rozhodnutie nepadlo. Víťazný samostatný nájazd premenil Andrei Stepanov.

„Diváci dnes videli zaujímavý zápas. Domáci majú skvelý tím a silu ukázali najmä vo svojich presilovkách. Aj napriek nepriaznivému stavu v závere stretnutia mužstvo neustále bojovalo, ukázalo veľkú vôlu po víťazstve, vytvorilo si tlak, niekoľko šancí a strelilo gól. Som tiež spokojný s predvedenou hrou v rovnovážnom počte, v ktorej sme boli aktívnejší. Bohužiaľ sme zápas nedokázali rozhodnúť v predĺžení, ani v nájazdoch, chceli sme viac, no máme aspoň bod,“ zhodnotil zápas pre oficiálnu stránku „belasých“ tréner Petri Matikainen.

Slovan predĺžil čiernu sériu

Pre „belasých“ to bolo prvé stretnutie na trojzápasovom tripe a nerevanšovali sa za blamáž zo Záhrebu, kde vyhrávali 4:0, ale nakoniec nezískali ani bod. Do zostavy sa vrátil brankár Johan Backlund a pripísal 35 úspešných zákrokov. Pre zranenie Václava Nedorosta musel tréner Matikainen urobiť aj zmeny v útočných formáciách. Obranné formácie ostali oproti duelu na ľade Medveščaku nezmenené.

Bratislavčania prehrou v Minsku predĺžili čiernu sériu, keď prehrali už piaty zápas za sebou. Postupne podľahli Lade Togliatii (2:3 po sam. nájazdoch), Nižnekamsku (4:6), Petrohradu (1:6) a neuspeli ani v spomínanom Záhrebe (4:5). V tabuľke Západnej konferencie KHL sú na 13. priečke, na konte majú 53 bodov a na postupovú ôsmu priečku zaručujúcu postup do play-off majú sedembodové manko.

Séria Slovana u súperov bude pokračovať v nedeľu na ľade Lokomotivu Jaroslavľ a v pondelok nastúpia proti Viťazu Podoľsk.

Výsledok:
Dinamo Minsk – HC Slovan Bratislava 3:2 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly:

05:35 – 1:0 Ch. Linglet (R. Vesce) – presilová hra

21:23 – 1:1 L. Nagy (C. Barker, M. Murley)

39:49 – 2:1 R. Vesce (N. Bailen, M. Ellison) – presilová hra

56:49 – 2:2 Ž. Jeglič (T. Netík)

Samostatné nájazdy:

1. séria: Ž. Jeglič (gól) – R. Vesce (gól)

2. séria: T. Netík (nedal) – A. Stepanov (gól)

3. séria: L. Nagy (nedal)

Vylúčenia:

04:09 Tomáš Netík (Slovan) – 2 min. (vyhodenie puku)

06:48 Ladislav Nagy (Slovan) – 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)

19:17 Lukáš Krajíček (Dinamo) – 2 min. (hákovanie)

23:24 (Slovan) – 2 min. (príliš veľa hráčov na ľade)

26:45 Jevgenij Lisovec (Dinamo) – 2 min. (hákovanie)

38:46 Ladislav Nagy (Slovan) – 2 min. (seknutie)

42:53 Jevgenij Nogačov (Dinamo) – 2 min. (vyhodenie puku)

strely na bránu: 37:47,vylúčenia: 3:4 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Komarov, Naumov – Golovľov, Menšich, 15 086 divákov

Zostavy:

Dinamo: Haugen – Krajíček, Goroško, Bailen, Nogačov, Šinkevič, Lisovec – Cheechoo, Szczechura, Kaľužnyj – Vesce, Ellison, Linglet – Materuchin, Meleško, Drozd – Razvadovskij, Kitarov, Stepanov

Slovan: Backlund – Luža, Sersen, Štajnoch, C. Barker, L. Kozák, Starosta – Bartovič, Surový, L. Nagy – Netík, Tičar, Jeglič – L. Hudáček, Murley, Vondrka – Kudrna, A. Šťastný, Ölvecký – P. White

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Johan BacklundLadislav NagyPetri MatikainenTomáš NetíkŽiga Jeglič
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava