V Tatrách sa zranil ruský turista, ratovali ho záchranári

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vysoké Tatry
Lavínový pes Body so psovodom pri hľadaní zasypaného človeka pod lavínou. Počas medzinárodného kynologického seminára na Popradskom plese musia lavínové psy so svojimi psami zvládnuť aj stres počas prevozu vrtuľníkom na lavínište, 14. február, Vysoké Tatry. Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

VYSOKÉ TATRY 8. januára (WEBNOVINY) – Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Popradu musela vo štvrtok zasahovať na zjazdovke Generál pod Skalnatým Plesom.

Na pomoc ich privolali k 45-ročnému ruskému lyžiarovi, ktorý sa zranil pri páde. O zásahu agentúru SITA informovala Zuzana Turočeková, hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air – Transport Europe (VZZS ATE).

Lyžiar z Ruska si pri páde poranil koleno. Lekár, ktorého k nemu spustili z vrtuľníka pomocou palubného navijaka, mu poskytol prednemocničné ošetrenie. Na svahu ho následne pripravil na transport vrtuľníkom. Z Vysokých Tatier potom pacienta previezli do popradskej nemocnice.

Zjazdovka Generál vo Vysokých Tatrách s dĺžkou 1 350 metrov vedie zo Skalnatého plesa na Štart. Patrí k náročnejším zjazdovkám v stredisku Tatranská Lomnica.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia