Lipšic dostal výhražný list s práškom, má zdochnúť i s deťmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Daniel Lipšic
Nezaradený poslanec NR SR a predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 9. januára (WEBNOVINY) – Vo výhražnom liste s bielym práškom, ktorý dnes ráno domov doručili poslancovi NR SR a predsedovi hnutia NOVA Danielovi Lipšicovi, nebol antrax.

Potvrdili to výsledky predbežnej expertízy v Úrade verejného zdravotníctva. Polícia tento prípad vyšetruje ako šírenie poplašnej správy, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Informáciu o podozrivej zásielke agentúre SITA potvrdil podpredseda hnutia Gábor Grendel. V liste je napísané, aby Lipšic zdochol aj s deťmi. „Nech celá rodina včetne detí do roka zdochne na rakovinu,“ píše sa v liste.

Obálku ráno otvorila Lipšicova manželka. V bydlisku politika na Štetinovej ulici v Bratislave zasahovali okrem policajtov aj hasiči, ktorí zásielku v špeciálnom kontajneri previezli na rozbor.

Lipšic pre agentúru SITA povedal, že už si zvykol na rôzne vyhrážky v minulosti. „Nikdy som to nezverejňoval, pretože pes, ktorý breše, nehryzie. Ak to posielajú domov, kde bývam s rodinou a s vyhrážkou, aby mi deti do roka zomreli, to nestrpím. Keď si to chcú vybaviť so mnou, nech sa páči,“ vyhlásil Lipšic.

Daniel Lipšic
Foto: SITA/Radovan Pavlík
Daniel Lipšic
Foto: SITA/Radovan Pavlík

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel LipšicGábor Grendel